NisCafe Tabloid

Predrag Blagojević intervjuisao samog sebe

blagojevic-intervju3Kako NišCafe Tabloid ekskluzivno saznaje, čuveni niški novinar, filmski znalac i urednik portala „Južne vesti“ Predrag Blagojević uspeo je u onome u čemu su pali mnogi iskusniji kolege, naime – pošlo mu je za rukom da napravi intervju sa Predragom Blagojevićem, filmskim znalcem i urednikom „Južnih Vesti“.

Opšte poznato je da je Predrag Blagojević prilično zauzet čovek i da je teško dopreti do njega, a kamo li napraviti razgovor, ali to nije bila prepreka za Predraga Blagojevića. On je strpljivo čekao svoju priliku – i dočekao.

Intervju koji je Predrag Blagojević napravio sa Predragom Blagojevićem Blagojević opisuje kao „potresan, impozantan a opet pomalo dirljiv“. Vodeće svetske agencije i mediji zainteresovani su da objave ovaj intervju u kome je popularni Peđa govorio o svojim profesionalnim iskušenjima, anegdotama iz novinarskog života i tome koliko ga nervira to što se niko živi ne tangira oko njegovih dopisa, žalbi i molbi.

Takođe u intervjuu se nalazi i mala pikanterija, naime,. Blagojević je Blagojeviću objasnio kako je otkrio decenijamja skrivanu tajnu kako niško pozorište nije iz 1939, nego iz 1936. i kako se i tad zvalo narodno a ne Pozorište Moravske Banovine. Takođe je bilo reči o čuvenom Nišliji Borskom koji je ubio Pavelića i inicijativi „Južnih vesti“ da taj zaboravljeni heroj dobije ulicu u našem gradu.

„Trenutno pregovaram sa Dojče Vele i Nju Jork Tajmsom…“, kaže Popularni Peđa o svom intervjuu sa popularnim Peđom. „Imao sam ponude od Le Monda i Špigla ali smatram da je Blagojević ipak suviše velika faca i novinar da bi intervju išao u tako malotiražnim i nepopularnim novinama.

blagojevic-intervju
Predrag Blagojević u razgovoru sa Predragom Blagojevićem

Na naše direktno pitanje kakav je to Predrag Blagojević, Predrag Blagojević nam je odgovorio. „On je sjajan tip. Bilo je pravo zadovoljstvo intervjuisati ga. Iskren je, neposredan, hrabar, profesionalac… U pojedinim trenucima sam zaticao sebe kako mu se divim do imbecilnosti. Treba biti zaista neustrašiv pa od gradske uprave tražiti specifikaciju troškova gorče kafe koju pije Ljuba Slavković.

A o pretnjama da ne govorim… Da je mene Pukovnik Dobri pozvao preko telefona i rekao: „Slušaj Blagojeviću, ovde u Amforu ne lade dobro špricer…“ – Ja bih umro od straha!“

Blagojević nam je otkrio i da je Holivud izrazio interesovanje za Blagojevića.
„Tako je. Studio Varner Bros se interesuje za Peđinu životnu priču. Ali o tome ne mogu da vam dam više detalja. Saznaćete uskoro iz svetskih medija.“

Kako nam javlja Anonimni Izvor blizak Varner Brosu i „Južnim vestima“, igrani film o Predragu Blagojeviću režiraće Ivan Vuković.

Pročitajte i...