NišCafe

Pet stvari koje treba da znate ako idete u Grčku ove godine

Za turiste sa naših prostora Grčka je letnja destinacija broj jedan! Sa velikom obalom na kopnenom delu zemlje, ali i više hiljada najlepših ostrva, Grčka objedinjuje ogroman broj destinacija za letovanje i svakom turisti nudi baš ono što mu je ovog leta potrebno.

Od mirnih letovališta koja pružaju savršen ambijent za maksimalni užitak, pa do onih koja su posebno popularna među mladima – Grčka je zajednički imenilac za letnje turističke pretenzije svakog putnika! Kada je u pitanju odmor na nekoj od destinacija kao što su: Zakintos, Krf, Kefalonija i Lefkada leto 2020 sigurno će biti sasvim nezaboravno! 

No, za koju god destinaciju u Grčkoj da se odlučite, poželjno je da znate nekoliko stvari ako idete u ovu divnu, mediteransku zemlju ove godine! Šta je ono što treba da imate na umu, od bezbednosti, prevoza do Grčke pa sve do uobičajenih stvari – saznajte u nastavku teksta.

Očekujte manje gužve na letovanju

Po svemu sudeći, plaže Grčke ove godine biće znatno manje posećene nego što su to bile prethodnih godina. Covid19 pandemija imala je velikog uticaja na turizam i značajno je uticala na sam proces prelaženja granica i putovanja, pa čak i na samu želju putnika da otputuju na more ove godine.

Posledično, na moru u Grčkoj ove godine očekujte manji broj turista nego što je bio prethodnih. Za mnoge turiste ovo je dobra vest. Sve one koji ne vole gužvu na plaži, u kafićima, pa i samim hotelima, a takvih je sigurno mnogo.

Informišite se o graničnim prelazima

Iako je Grčka zemlja koja je među prvim otvorila granice za turiste iz naše zemlje, korisno je da se pre nego što pođete na put informišete o tome koji su tačno granični prelazi otvoreni i da li postoje neki uslovi za prelazak granice.

Svet se ovog burnog leta menja iz dana u dan, pa prilikom planiranja putovanja treba biti naročito informisan o aktuelnim dešavanjima na turističkoj mapi sveta. Zato se informišite i otputujte u Grčku bezbedno.

Osigurajte se – bićete mirniji na letovanju

Znamo da vas brine pandemija i i najmanja mogućnost da se zarazite i da zbog toga verovatno nećete biti sasvim spokojni tokom letnjeg odmora koji upravo tome i služi – spokoju, punjenju baterija i odmaranju.

Zato preporučujemo da uplatite osiguranje koje pokriva i lečenje u slučaju zaraze virusom korona i tako se obezbedite, te mirni i spokojni uživajte u svim čarima letovanja.

Odaberite najbolju destinaciju za sebe

Kao i svake godine – važno je da znate da je u pažljivom odabiru destinacije za letovanje, zasnovanom na opsežnom informisanju o samoj ponudi različitih letovališta i tajna toga kako će vam biti na letovanju u Grčkoj.

Iako zaista prelepa, sa impozantnom obalom, ne može se reći da je cela Grčka za svačiji ukus. Određene destinacije preporučuju se avanturistima, neke od njih onima koji su krenuli na more željni odmora, a neke su savršene za mlade koji su u potrazi za nezaboravnim provodom i zabavom.

Očekujte vrelinu – ne zaboravite na UV zaštitu

Ovo leto biće jedno od najvrelijih do sad i trajaće dugo. To je barem ono što tvrde aktuelne prognoze meteorologa. Zato je važno da se obavezno spakujete dobro  – ponesete lagane letnje stvari od prijatnih materijala i obavezno kreme za zaštitnim faktorom, koje će vašu kožu štititi od štetnosti UV zračenja, a naravno, i sprečiti potencijalni nastanak opekotina od sunca.

Sada kada imate spisak toga što treba da znate pred odlazak na more u Grčku ove godine, ostalo je još da pronađete idealan aranžman za sebe i uputite se na istraživanje divnih, belo-plavih uličica, kupanje u kristalno čistom moru i uživanje u prirodnim lepotama, ali i upoznavanju brojnih znamenitosti Grčke, nasleđu njene impresivne kulture. Srećan put!

Pročitajte i...