Magazin

Go Pro raj na Krfu: plaže Maratijas i Glifada

gopro-plaza-zabava

Kada se uputite na letovanje, uvek birate ono što je najbolje prema sopstvenim potrebama. Počevši od destinacije na koju se upućujete kako biste se super proveli na letovanju i odmorili od svakodnevice, a koju birate na osnovu cene i lepote destinacije.

Nekada je faktor okolna priroda, nekada je to lepota mesta u kom boravite a gotovo uvek su to plaže koje možete obići i fotografisati. Kavos leto 2017 je program koji će omogućiti to na ovoj destinaciji za mlade! Ako pritom letovalište poseduje mnoštvo vrhunskih klubova i barova za provod, onda je destinacija prava!

Osim toga što Kavos na jugu ostrva pruža neverovatan provod uz mnoštvo klubova i barova, a i samom činjenicom da je praktično rezervisan za mlade, Krf poseduje i brojne plaže! Plaže skrojene za mlade, sa mnogim aktivnostima, sportovima na vodi i drugim sadržajima koje ćete želeti da snimite Go Pro-om, ili da fotografišete, pa makar i nemali profesionalni fotoaparat.

Takve uspomene nemaju cenu, pa evo zbog čega su Glyfada i Marathias idealne plaže za mlade, šta nude i gde se one nalaze.

Glifada – raj sa žućkastim peskom

Glifada je definitivno jedna od najlepših plaža na ostrvu i jedna od najslikanijih takođe. Odmah da kažemo, za razliku od Marathias plaže na Krfu koja poseduje još više sadržaja, na Glifadi ćete često sresti i druge kategorije turista, osim mladih željnih zabave. Ipak, plaža je peščana, sa prelepim žućkastim peskom koji prosto poziva da se zatrčite, osetite vlažan pesak pod prstima i potom uskočite u osvežavajuće Jonsko more. Ako još imate neku GoPro kamericu sa sobom, stvar je potpuna!

glifada-plaza-krf

Plaža je locirana u centralnom delu ostrva, a iako severnija od Maratijasa, ne bise mogla svrstati u najsevernije plaže na Krfu, poput poznate Paleokastrice i drugih. Nalazi se na zapadnoj obali Krfa, a moglo bi se reći i da je na istoj poziciji kao i glavni grad Krf, koji se doduše nalazi sa druge strane ostrva i gleda prema Albaniji. Pogled sa vidikovca na grad Krf je takođe često fotografisan prizor.

Ovo potvrđuje i činjenica da se nalazi na svega 16 km od grada Krfa. Plaža poseduje i plavu zastavu za bezbednost i uređenost, a pored toga što se nalazi i u blizini brdašceta sa kog se najčešće slikaju zalasci Sunca, Glifada poseduje i sadržaje za mlade!

E upravo tu se ogleda prava vrednost Glifade. Prirodna lepota, pesak i more ukombinovani sa brojnim mogućnostima za sportske aktivnosti. Na Glifadi postoje tereni za odbojku na pesku, kao i mogućnosti za sportove na vodi poput vožnje na „banani“ i mnoge druge.

Mladi obavezno daju svojim prijateljima da ih fotografišu tokom ovih avantura, a neretko to čine i zaposleni na plaži.

Maratijas – nezaboravne žurke u baru na plaži

Marathias se već nekoliko godina za redom proglašava za najlepšu plažu ostrva i redovno osvaja plavu zastavicu. Dužina i širina plaže su idealne za sve moguće aktivnosti kojih se možete setiti! Pored opuštenog izležavanja u ležaljkama, i ispijanju ukusnih osvežavajućih napitaka koje će vam pripremiti vrhunski barovi na plaži, tu su i druge moguće aktivnosti. Marathias je vrlo blizu Kavosu koji smo pomenuli, i može se reći da se nalazi na južnom delu ostrva i to na zapadnoj strani.

maratias-krf-plaza

Pošto je Marathias plaža duga više od 2km, svako će pronaći svoj kutak. Bilo da ste mladi i željni aktivnosti kao što su odbojka na pesku, ili pak fudbal! Da, na Marathias plaži je moguće igrati i fudbal na pesku. Osetićete se kao na Žoga bonito reklami pre desetak godina. Boravak na ovoj plaži će vas asocirati na boravak na Kopakabani u Brazilu. Pogotovo u sumrak, kada plaža dobija potpuno nove i neočekivane boje.

Postojanje lokala u kojim vas čekaju nezaborvane dnevne žurke uz DJ-a i ukusne koktele samo potvrđuje da veliki broj mladih devojaka baš ovde pravi selfi fotke za Instagram. Naravno tu je i mogućnost za sport na vodi kao i druge peščane sportove, ali i opcija da se osamite kada vam do toga dođe, čine Marathias najboljom plažom za mlade na Krfu.
U slučaju da se još uvek premišljate da li da se uputite na leto za mlade u Kavosu na Krfu, nadamo se da su vas prirodne lepote i sadržaji koje možete snimiti zauvek, inspirisale da ovamo i pođete.

Pročitajte i...