Niške vesti

Niški deficit 323 miliona

NišGradsko veće usvojilo je Predlog odluke o završnom računu Niša za prethodnu godinu u kome se navodi da je gradska kasa zabeležila deficit od 323 miliona dinara. To je, kako se ističe, i dalje neuporedivo bolje od drugih velikih gradova koji imaju procentualno dva do tri puta veći deficit. Takođe, doneta je odluka o smanjenju stope poreza na imovinu sa 0,4 na 0,3 odsto, što će donekle smanjiti poresko opterećenje građana.

Tekući prihodi grada su po završnom računu za prošlu godinu iznosili 4 milijarde i 996 miliona, dok je vrednost rashoda bila 5 milijardi i 320 miliona dinara. To, prema mišljenju čelnika grada, nije veliki minus s obzirom na probleme drugih gradova u Srbiji.

Sastavni deo završnog računa je i izveštaj Državne revizorske institucije, ali on još nije stigao uprkos činjenici da je krajnji rok za to 1. jun. Gradsko veće odlučilo je da pismenim putem zatraži od ove institucije da na vreme dostavi taj izveštaj. Takođe, doneta je i odluka da se stopa poreza na imovinu smanji za 0,1 odsto u skladu sa novim zakonom.
Gradsko veće povuklo je odluku Uprave za imovinu i inspekcijske poslove o retroaktivnom povećanju zakupnine gradskih lokala, čime su uvažene primedbe zakupaca i Lige za zaštitu privatne svojine i ljudskih prava.

RTV Zona

Pročitajte i...