Niške vesti, Promocije, sajmovi, festivali

Otvoren konkurs za Balkanrock festival 2023

U cilju promovisanja rada i autorskog stvaralaštva mladih bendova, Udruženje građana Balkanrock raspisuje konkurs za učešće neafirmisanih autorskih bendova na Balkanrock festivalu koji će se 28. septembra održati u dvorištu Univerziteta (Banovini) u Nišu.

Festival će imati humanitarni karakter a prikupljena sredstva ići će Milanu Ivanoviću Latinoviću iz Niša, kome je od druge godine života dijagnostifikovan autizam.

Pravo učešća imaju svi demo bendovi sa niškog područja koji nemaju zvanična izdanja (tu ne spadaju samostalna EP i demo izdanja, kao ni učešća na kompilacijama). Bendovi moraju imati minimum jednu autorsku pesmu snimljenu, a od njih se očekuje isključivo autorski repertoar u trajanju od 15 minuta.

Zainteresovani bendovi trebalo bi da pošalju do tri autorska snimka (kvalitet nije bitan), tekstove pesama, kraću biografiju i fotografiju, uz obavezan kontakt telefon predstavnika grupe, na adresu: konkurs@balkanrock.com

Od prijavljenih bendova, tri najbolja po oceni stručnog žirija, nastupiće 28. septembra u dvorištu Univerziteta, a pored takmičarskih bendova, nastupiće prošlogodišnji pobednici Šut! i gosti iz Majdanpeka, bend About to Attack.

Ovogodišnji Balkanrock festival ujedno će biti i neoficijelno okupljanje članova „fan kluba Rammstein Army“ koji spremaju brojna iznenađenja za posetioce.

Pobednik takmičenja dobiće snimanje jedne numere u profesionalnom muzičkom studiju „FatCat“ u Nišu.

Konkurs je otvoren do 15. septembra 2023. godine, nakon čega će biti objavljena imena bendova koji će učestvovati na festivalu.

Balkanrock

Pročitajte i...