NišCafe, Promocije, sajmovi, festivali

Medijana BalkanRock festival 2016

balkanrock-festival

Bendovi Vanredno stanje, Trandže, Hazel Purple, Supine i Bunker nastupiće u takmičarskom delu sedmog po redu Medijana Balkanrock festivala koji se održava u subotu, 17. septembra na Amfiteatru na keju u Nišu.

Svoje pravo da se takmiče na ovogodišnjem festivalu, mladi bendovi izborili su u konkurenciji od 16 prijavljenih bendova, a tri prvoplasirana benda će ove godine, prema propozicijama festivala, biti nagrađena snimanjem po tri pesme u profesionalnom studiju, dok su za sve učesnike festivala obezbeđeni vaučeri za kupovinu muzičke opreme.

Festival se, kao i prethodnih godina organizuje u saradnji Gradske opštine Medijana i Udruženja građana Balkanrock iz Niša. Prvi put od kada traje, festival će moći da se gleda uživo preko linka na sajtu gradske opštine Medijana (www.medijana.rs) i Udruženja Balkanrock (www.balkanrock.com). Pored prenosa, ceo koncert beležiće četiri kamere a planirano je da se kasnije pojavi i DVD snimak festivala.

U revijalnom delu festivala nastupiće niški bend Chromatic, koji ove godine slavi tri godine rada, prošlogodišnji pobednici festivala, bend Dexter, kao i gosti iz Makedonije, Le Man, koji će otvoriti festival. Predsednik ovogodišnjeg internacionalnog žirija, Borce Stojanov, pored toga što svira u pop-rock sastavu Le Man iz Velesa (Makedonija), on je i strastveni kolekcionar svih ex-YU vinilnih izdanja. Inače, Le Man su, u saradnji sa Draženom Žerićem Žerom iz Crvene Jabuke, pretprošle godine snimili duet u Splitu.

Program na otvorenoj bini na Amfiteatru na keju počinje od 20 časova.

Pročitajte i...