Niške vesti

Nova saradnja niških organizacija

potpisivanjeNastavlja se saradnja među niškim udruženjima. Pozitivna reakcija ovoga puta stiže nakon potpisivanja memoranduma o saradnji filmskog udruženja „Kino Klub“ sa udruženjem građana „Balkanrock“ i sportskim udruženjem „Tvrđava“ iz Niša. Povod za dugoročnu saradnju je festival studentskog dokumentarnog i kratkometražnog filma „CHERY’S FILM FESTIVAL“ koji će biti održan od 18. do 21. septembra na kompleksu izletišta Oblačinsko jezero, nadomak Merošine.

Ovaj filmski festival organizuju zajednički opština Merošina i udruženje „Kino Klub“. Igor Pešić, predsednik ovog udruženja je siguran da publiku očekuju zanimljiva dela iz domena studentskog dokumentarnog i kratkometražnog filma. Biće uključene tri scene, od kojih će glavna biti na plaži Oblačinskog jezera, u kojoj će gledaoci moći da uživaju iz lejzi begova, a tu program kreće od 19 sati popodne.

Planiran je i kamp za posetioce, muzički program, kao i sportska takmičenja i rekreacija za posetioce. Žiri festivala dodeliće nagrade u glavnim kategorijama a publika će izabrati i najbolji film festivala. Biće obezbeđen besplatan autobuski prevoz iz Niša i Prokuplja.

Pružili smo podršku ovom festivalu, jer mislimo da je to odlična prilika da se promoviše ovaj prirodni dragulj jugoistočne Srbije, ima puno sportskih terena za rekreaciju, a tu je i prilika da se mlađa publika informiše o filmovima koji ne predstavljaju mejnstrim na svetskoj filmskoj sceni, izjavio je prilikom potpisivanja memoranduma o saradnji predsednik sportskog udruženja „Tvrdjava“, Miloš Jovanović.

Dejan Dinić iz Balkanrocka je izjavio da jedva čeka održavanje ovog festivala, biće puno druženja, filma, muzike i sporta, i očekuje veliki odziv publike. Naravno, volonteri ovog udruženja će pomoći oko tehničke realizacije festivala.

Planirano je da „CHERY’S FILM FESTIVAL“ postane tradicionalan, s tim što bi sledeće godine bio održan jula meseca.

Pročitajte i...