NišCafe

Humanitarni koncert za Miljanu

Pomozimo Miljani

Četiri pank i rok benda nastupiće u subotu, 20. maja, na humanitarnom koncertu u organizaciji udruženja „Balkanrok“. Cilj je prikupljanje pomoći za lečenje Miljane Ristić Stanković, koja boluje od leukemije. Početak koncerta u dvorištu Banovine je zakazan za 20 sati, a sviraće “ABS”, “Bunker”, “Opposite Way” i “Dok 7”

Miljana je pre četiri meseca rodila sina Vukašina, a ubrzo nakon porođaja dijagnostifikovana joj je akutna mijeloblastna leukemija. Kako ističu organizatori koncerta, početni troškovi lečenja u inostranstvu su 50.000 evra, ali je Miljani potrebno i presađivanje koštane srži, što može da dostigne sumu i do 150.000 evra.

„Pored borbe za život, Miljana se bori i sa vremenom koje je od krucijalne važnosti. Mole se svi ljudi, koji su u mogućnosti, da pomognu ovoj mladoj ženi u njenoj borbi, kako bi se što pre vratila svojoj bebi i porodici“ navodi se u pozivu

Cena karte je 200 dinara. Na ulazu u dvorište Banovine biće postavljena kutija, a organizatori apeluju na sve ljude koji su u mogućnosti da doniraju i više od cene ulaznice, jer Miljana mora hitno na lečenje i izuzetno je važno da se novac prikupi što ranije. U organizaciji koncerta pomogli su Studentski kulturni centar Niš, Sportsko udruženje Tvrđava i FatCat studio.

Svi koji žele da pomognu Miljani, a nisu u mogućnosti da dođu na koncert, mogu da uplate novac na dinarski ili devizni račun. Detaljnije informacije možete naći na sajtu pomozimo-miljani.com.

Iste večeri, u Banovini će u okviru „Noći muzeja“ publika moći da vidi i izložbu „Niška rok scena šezdesetih“, na kojoj će biti prikazana prva izdanja ploča, fotografije bendova i isečci iz novina niških muzičara.

Pročitajte i...