Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
Osnovani prijatelji dece Palilule

Osnovani prijatelji dece Palilule

deca-paliluleOrganizacija “Prijatelji dece Niša” nakon uspešne promocije projekta – “unapređenje položaja dece u društvu”, u okviru “dečije nedelje”, održala je i osnivačku skupštinu svoje organizacije u Gradskoj opštini Palilula.

Članove inicijativnog odbora i zaintersovane prosvetne radnike i roditelje, ovim povodom primio je predsednik prof.dr Igor Novaković. On je svojim potpisom podržao inicijativu da se na teritoriji opštine Palilula formira ovaj oblik organizovanja građana sa ciljem unapređenja psiho-fizičkog i društvenog života naših najmlađih sugrađana.

O značaju postojanja organizacije “Prijatelji dece” prisutne je na osnivačkoj skupštini u opštini Palilula upoznala Biserka Svetozarević. Ona je istakla da su opštinske organizacije “prijaterlja dece” formirane i u opštinama Pantelej i Crveni Krst.

Zahvaljujući finansijskoj pomoći Ministarstva rada i socijalne politike, kao i podršci drugih vladinih institucija i organizacija civilnog društva, organizacija “Prijatelji dece Niša” otpočelo je svoju kampanju u dečijoj nedelji, tribinom na temu – “uključivanje dece sa smetnjama u razvoju u redovan školski sistem”. Na ovom skupu, koji je održan u sali Nišavskog upravnog okruga, razmatrana su iskustva iz pojedinih škola, značaj vršnjačke pomoći i podrške, primeri dobre prakse i mogućnosti za dalje poboljšanje kvaliteta školovanja i društvenog života dece sa posebnim potrebama.

Ostavi komentar