NisCafe Tabloid

Organizovan kurs za odbornike Skupštine grada Niša pod nazivom „Gramatika i ja“

zoran-perisicKako NisCafe Tabloid nezvanično saznaje, u ponedeljak 9. septembra je počeo tronedeljni kurs za odbornike gradske skupštine u cilju savladavanja gramatike srpskog jezika sa naglaskom na padeže i akcenat.

Celokupna obuka, koja je organizovana u vidu večernje škole, poverena je nastavnicima srpskog jezika i knjizevnosti zaposlenima u OŠ „Učitelj Tasa“.

Na naše uporno insistiranje, iz kabineta gradonačalnika Zorana Perišića su nam ukratko odgovorili da su se naovako hrabar potez odlučili kako bi se smanjio broj mini-srčanih udara kod Nišlija, koji se skoro redovno dešavaju tokom televizijskog prenosa zasedanja gradske skupštine. Takođe, napominju da će tokom kursa odbornici dobiti mini-bukvar, džepni rečnik, roman „Belagriva“ i bojanku „Nindža Kornjače“ radi stimulacije i, shodno tome, odličnog savladavanja ove teške prepreke.

Odbornik, koji je želeo da ostane anoniman, pristao je da podeli svoje impresije za naš tabloid:

„Ovo je prosto fantastično. Uvek sam kuburio s padeži ups… padežima, ali uz pomoć ovih nastavnika, polako sam počeo da napredujem. Čak sam počeo i pravilno da akcentujem neke reči! Hvala još jednom gradonačalniku što nam je omogućio ovaj kurs, a posebno bih se zahvalio na ovoj predivnoj bojanki, ovaj bojanci. Već sam obojio Leonarda i Sekača!“ – završava naš sagovornik.

ko-je-obojio-sekaca
(Ko je još obojio Sekača?)

Jedino je Srđan Pešić Peša, odbornik LDP-a, odbio da učestvuje u ovom programu i nastavio da izgovara rečenicu „Kude su be moje pare“ koja je postala njegov trejd-mark. „Ja sam si Leskovčanin…“, rekao je našem novinaru. „Za nas si važe druga pravila. A još kao mali sam teo da si dođem na ovuj govornicu pa da vika, vika, vika…“

Nadamo se da će ovakva ideja uroditi plodom i da ćemo osim ovog izolovanog slučaja, po završetku kursa, videti renesansu u redovima.

I.J.
Foto: RTS, MIC

Pročitajte i...