Niške vesti

Niška Tvrđava „OnLine“

niska-tvrdjavaGrupa iz Niša „Beograd-mala“ napravila je elektronsku prezentaciju niške Tvrđave na kojoj se mogu naći sve kulturno-istorijsko i turističke informacije o ovom spomeniku.

Sajt je prilagođen svim savremenim ekranima (mobilni telefon, tablet) i sadrži brojne opcije pregleda multimedijalnog sadržaja, vodič kroz tvrđavu, pregled dešavanja. Izradu sajta organizovalo je neformalno udruženje „Beograd-mala“ sa željom da nišku Tvrđavu učini vidljivom na internetu, ali i pokuša da unapredi sadržaje tako da ovaj spomenik bude mnogo prijemčiviji za turiste, a pre svega decu iz grada.

Adresa sajta je www.niskatvrdjava.com.

Sajt o najpoznatijem niškom spomeniku sadrži i sve aktuelne vesti koje se tiču ovog zdanja.

Sadržaj na sajtu nije prevashodno namenjen tome da se hvalimo svojom istorijom, odnosno najlepšim parkom, već da ukazujemo i na probleme koji će se eventualno pojavljivati, što znači da sami građani mogu da daju sugestije, ukazuju na probleme, ali i pohvale ovo jedinstveno mesto koje smo, mora se priznati, zapostavili poslednjih godina – dodaje administrator.

Na sajtu je otvoren poziv za volontere saradnike koji žele da se uključe u dalji razvoj sadržaja ove internet prezentacije.

Zvanična Facebook stranica prezentacije

Pročitajte i...