NišCafe, Promocije, sajmovi, festivali

South Dance Festival Summer edition 2023

south dance festival

O festivalu

Niš je prestonica juga i epicentralna raskrsnica Balkana i dobrog provoda.

South Dance Festival koji se dva puta godišnje održava u našem gradu (summer edition na niškoj tvrđavi i winter edition u hali Čair), je novi brand na muzičkoj festivalskoj sceni Evrope, koji je svojim visokim profesionalnim standardima u organizaciji, kvalitetnim imenima urbane muzičke scene i poznatim južnjačkim gostoprimstvom, postao sinonim za music event koji se ne propušta.

Summer edition 2023 biće održan u petak 30. juna sa početkom od 22h i subotu 1. jula sa početkom od 22h.

Petak, 30. jun / 22h

ConTruDJ

Od prvog nastupa, pre tačno 16 godina, nametnuli su nekonvencionalan stil. Iza njih su hiljade pređenih kilometara, još hiljade sati najsjajnije muzike na hiljadu različitih bina na različitim geografskim lokacijama.

Senidah

Senidah je poznata po svom specifičnom vokalu i stilu pevanja, kao i po svom ekstravagantnom izgledu. Regionalnu slavu je stekla objavljivanjem svog singla „Slađana“ u martu 2018. Bio je to glavni singl sa njenog debitantskog studijskog albuma Bez Tebe, objavljenog u martu 2019. za beogradsku izdavačku kuću Bassivity.

El Jazzyra

Live nastupi niškog sastava El Jazzyra donose jedinstvenu atmosferu istovremenog zatezanja i popuštanja energije, pri kojoj publika pleše u ritmu sa različitim instrumentalistima na gitari, saksofonu, perkusijama i klaviru koji se kombinuju sa DJ setom.

Subota, 01. jul / 22h

DJ Nick Sailor

Nikola Jovanović, aka Nick Sailor, postaje jedno sa elektronskom muzikom pre šest godina i od tada nastupa u mnogim klubovima u gradu i regionu.
Početak njegove karijere je protekao pod jakim uticajem disco muzike, dok ga trenutno karakteriše melodičan house zvuk sa vokalima koji su nezaobilazni deo svih njegovih nastupa.

DJ Zarez

Početkom 90-ih, kada je Srbija počela da se otvara novim svetskim trendovima, Zarez je pratio priču i postao deo novog talasa i urbane kulture. Prvi vinil, kojim je započeo svoju karijeru, u kombinaciji sa urođenim osećajem za ritam, je ono što ga je dovelo do muzičke pozicije na kojoj se danas nalazi.

DJ Marko Nastić

Tokom devedesetih Marko Nastić je postao sastavni deo svih važnih tehno događaja u Beogradu i Srbiji. Već do svoje 25. godine je svirao sa di-džejevima poznatim u svetskim razmerama kao što su Karl Koks, Riči Hotin, Marko Karola, Kevin Saunderson, Grin Velvet, Adam Bejer, Bili Nesti i Sven Fet.
Pridruživanjem timu „Recycled Loops“, kao i potpisivanjem za berlinsku di-džej agenciju „Kne’Deep“, Nastićeva internacionalna karijera nastavlja da cveta.

DJ Spirko

DJ Spirko je pionir lokalne elektronske plesne muzičke scene. Organizator prvih rave žurki i osnivač “XL”-a, prvog underground kluba u kojem je puštana elektronska muzika sa gramofona u Nišu.

Karte možete poručiti na: GigsTix

Pročitajte i...