Niške vesti, Promocije, sajmovi, festivali

Sajam vina, rakije i vinskog turizma – Niš 2023

Sajam vina

U autentičnom prostoru Niške tvrđave, na Letnjoj Pozornici, 18. i 19. avgusta 2023. godine, dvanaesti put po redu, održaće se Sajam vina, rakije, gastronomije i vinskog turizma – Naissus Wine & Fine Fair 2023. Na ovom prestižnom događaju će se ponovno predstaviti izvanredni proizvođači vina, rakija, pršuta i sireva.

Pozivamo sve prijatelje ljubitelje dobrog ukusa da nam se pridruže 18. i 19. avgusta s početkom u 18 sati, kako bismo zajedno proslavili najbolje što svet vina, rakije i gastronomije može ponuditi. Ovaj događaj će biti prilika da se istraži bogatstvo ukusa i mirisa koji se kriju u vinima i rakijama koje proizvode lokalni i regionalni proizvođači.

Na Sajmu će se predstaviti vrhunski vinski podrumi koji će posetiocima omogućiti da degustiraju različite vrste vina i upoznaju se s njihovim karakteristikama. Takođe, tu će biti i rafinirani proizvođači rakija koji će pružiti priliku da se uživa u tradicionalnom srpskom ukusu i raznolikosti ovog pića.

Gastronomija i vinski turizam

Gastronomija će takođe biti u fokusu, s bogatom ponudom vrhunskih sireva i pršuta. Posetioci će imati priliku da probaju razne delikatese i otkriju nove ukuse koji će upotpuniti njihovo vinsko i rakijaško iskustvo.

Pored degustacija i upoznavanja sa izvanrednim proizvodima, Sajam će takođe pružiti mogućnost da se upozna vinski turizam koji se razvija u ovom regionu. Posetioci će imati priliku da se informišu o vinarijama i vinogradima koje mogu posetiti, upoznaju se s procesom proizvodnje vina i rakije.

Pročitajte i...