NisCafe Tabloid

Niška Toplana kreće u serijsku proizvodnju „Urmovače“

ilicNakon preliminarnog testiranja obavljenog na ograničenoj seriji od 36 boca lusksuznog alkoholnog pića „Urmovača“ upravni odbor gradske Toplane Niš doneo je odluku da krene u serijsku proizvodnju ovog pića i dalju distribuciju istog po svetskim hotelima i ekskluzivnim restoranima.

Ekskluzivno za NišCafe Tabloid, povodom ovog izuzetnog poslovnog poteza izjavu je dao v.d. direktor ovog gradskog preduzeća Milutin Ilić koji u tome vidi izuzetnu poslovnu priliku za preduzeće.

„Kao što znate, u Toplani se pije manje nego u drugim javnim preduzećima. To je zato što pijemo samo fina i kvalitetna pića pa nije potrebno da se komiramo jeftinom votkom ili brljom daskovačom ko što to rade, recimo, ovi u NKC. Tu mislim na one što dolaze na posao…

Ne na Ćiru Magičnog koji pije i radi kod kuće. Doduše, bilo je nekih kršenja radne discipline, recimo kada je jedan radnik za keš kupovao Atlatnik votku u dragstoru „Kroki“ preko puta ulaza u Toplanu ali protiv njega smo pokrenuli disciplinski postupak zbog rušenja ugleda preduzeća.

Naime, mi smo se sa mukom izborili da budemo prepoznatljivi kao preduzeće gde se cirkaju samo ekskluzivna pića, a on nas je sve obrukao! Dalje, pošto nam naplata grejanja ide slabo, odlučili smo da u pogonima Toplane krenemo sa pravljenjem najkvalitetnije urmovače. Sa tim u vezi naručili smo šesnaest vagona urmi iz Libanske džamahirije a u tom poslu će nam direktni partner biti princ Abu Ahmed Baklavi, vlasnik lanaca gvožđara u Letoniji.

On je odlučio da uloži u ovaj posao jer je video šansu za dobar biznis – on daje urme a mi davamo stručnjake, vodu i dobru volju.“ Kako NišCafe Tabloid saznaje iz pouzdanih izvora, sastavljen je i poseban tim eksperata koji će testirati kvalitet „Urmovače“ na čijem čelu će biti naš poznati naučnik i enolog Pukovnik Dobri.

„Da se razumemo…“, zaključio je gospodin Ilić. „Mnogima ovo neće biti po volji… Ali ja to ne radim zbog sebe, nego zbog preduzeće.“

Foto: Južne Vesti

Pročitajte i...