Niške vesti

Na licitaciji osam lokacija u Nišu

nis2Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća Niša jednoglasno je doneto Rešenje o davanju prethodne saglasnosti na Predlog odluke o raspisivanju oglasa za otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini javnim nadmetanjem.

Na licitaciji će se naći ukupno osam lokacija. U Mokranjčevoj ulici lokacija je predviđena za stanovanje velikih gustina u gradskom području. Radi izgradnje objekata kod fabrike „Vulkan“, na licitaciji će se naći građevinsko zemljište namenjeno za poslovanje, proizvodnju, skladištenje i trgovinu.

Na lokaciji u ulici Jurija Gagarina, naselje Pasi Poljana, predviđena je izgradnja stambenih objekata, a u naselju Brzi Brod, u Ulici Jasrebačkoj, takođe je predvićena izgradnja objekata za porodično stanovanje.

Gradsko građevinsko zemljište u Radnoj zoni „Sever“, koje će se naći na javnom nadmetanju, predviđeno je za izgradnju objekata sa proizvodno-skladišnom namenom, a takođe će se u Radnoj zoni „Sever“ na licitaciji naći još jedna parcela koja je namenjena za izgradnju poslovne i radne zone, poslovno trgovinskog kompleksa.

Radi izgradnje objekata na Bulevaru sv. Cara Konstantina na javnom nadmetanju naći će se gradsko građevinsko zemljište predviđeno za skladišta i servise, dok će se radi izgradnje objekata u radnoj zoni „Donje Međurovo“ na licitaciji naći gradsko građevinsko zemljište čija je namena poslovno-proizvodno-trgovinski kompleks.

Rok za privođenje nameni svih lokacija koje će se naći na javnom nadmetanju je tri godine.

Prema rečima gradonačelnika Miloša Simonovića, na ovaj način že se omogućiti dolazak dva nova velika investitora.
– Svaka realizovana investicija je šansa za privlačenje novih investitora – rekao je gradonačelnik Simonović.

E-kapija

Pročitajte i...