Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
MILOŠ PETKOVIĆ

MILOŠ PETKOVIĆ

milos-petkovicMiloš Petković rođen je leta gospodnjeg 1986. godine u Nišu. Spada u grupu najmlađih pisaca epske fantastike na Balkanu.
Nakon što je u rodnom gradu završio gimnaziju “Stevan Sremac” kratko je studirao prava, a oprobao se i na Filozofskom fakultetu – Odsek za srpsku književnost i jezik. I od toga je odustao.

Pisanjem se bavi od 2005. godine, ali tek 2008. izlazi njegov prvenac, roman epske fantastike “Vukovi Sudbine” u niškom Zografu. Drugo izdanje “Vukova Sudbine” (Sagittarius Book, Niš) rasprodato je za nepuna dva meseca, nakon čega je izdavačka kuća Domino Fer iz Beograda objavila kompletnu trilogiju (drugi deo: “Heroji Mesečevog Znamenja” i treći deo: “Duhovi Blaga”). Sa njom je u zimu 2011. godine ušao na listu najprodavanijih autora na nekoliko sajmova u Srbiji.

U saradnji sa Pozorištem lutaka iz Niša snimljen je sjajan trejler za trilogiju “Vukovi Sudbine” u kojem su, između ostalih, učestvovali i Miloševi prijatelji, niški muzičari Marko Jovanović Marconiero, Oliver Katić, te kolega, pisac Branislav Bane Janković i akademski slikar Igor Kristić iz Pirota. Stalni je dopisnik “Raketle”, fanzina za ljubitelje fantastike, i potpredsednik udruženja SF-Serbia. Takođe, autor je mnogih kratkih priča, a posebno je ponosan na “Dah ledene grobnice” koja je izašla u zbirci “Tajanstveni putnik” (NKC 2012. god). “Perunov Hroničar” njegov je četvrti roman.

Omiljeni pisci i uzori su mu Stephen King, J.R.R. Tolkien i G.R.R. Martin. Kolekcionar je starih knjiga i filmova, veliki fan tattoo-art umetnosti i vatreni navijač beogradskog Partizana. Najsrećniji je kada je u krugu porodice, prijatelja i dobrih knjiga. Sam sebi obećava da nikada neće prestati da piše…

Ostavi komentar