Niške vesti

Košarkaški turnir za kadete i pionire

U Nišu će se od 21. do 24. aprila održati košarakški turnir za kadete i pionire „U susret Milanksom ediktu“. Na turniru će učestvovati 16 ekipa, po osam u svakoj kategoriji. Pored timova iz Srbije, doći će i gosti iz Nemačke, Hrvatske, Slovačke, Bugarske, Makedonije i Rumunije.

youth-basketball

– Grad je prepoznao značaj ovog turnira, koji je bitan posmatrano iz dva aspekta. Prvi je onaj sportski, koji je bez sumnje jako bitan jer ćemo videti koliko su kvalitetne naše mlade ekipe. Drugi aspekt je značajniji, a to je promovisanje grada i obeležavanje 1.700 godina od potpisivanja Milanskog edikta – rekao je Dragan Petković, šef odseka za sport Grada.

Mečevi će se igrati od 21. do 24. aprila od 9h do 21h u salama osnovnih škola „Mika Antić“ i „Dušan Radović“. Ukupno će se odigrati 36 utakmica.

– Ovo je samo početak obeležavanja godišnjice Milanskog edikta. Za ovu godinu je planiran turnir za kadete i pionire, naredne godine će igrati omladinci. Za 2013. godinu, kada je i centralna proslava, planiran je jak turnir seniorskih ekipa – rekao je Tomislav Simić, direktor OKK Junior.

Organizator turnira je OKK Junior, a pokrovitelj Grad Niš uz blagoslov Srpske pravospavne crkve i patrijarha Irineja. Na turniru će kao gosti doći i predstavnici katoličke crkve.

Izvor: Južne Vesti

Pročitajte i...