Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu

Tag Archives: milanski edikt

Muzika Konstantinovog grada

14. septembra na letnoj pozornici Niške tvrdjave biće održan koncert Muzika Konstantinovog grada, u okviru obeležavanja 17 vekova od donošenja Milanskog edikta. Detaljnije »

Proslava edikta pod vedrim nebom

Iako su sva arheološka istraživanja na lokalitetu Medijana završena, kako sada stvari stoje, lako se može dogoditi da projekat prezentacije Konstantinove vile sa peristelom i izgradnja zaštitne konstrukcije nad njom ne budu završeni i dostupni javnosti do 6. oktobra, za kada je zakazana centralna proslava 17 vekova od Milanskog edikta. Detaljnije »

Filmovi o Konstantinu u Banovini

Ljubitelji animiranog filma moći će u petak i subotu, 9. i 10 avgusta od 21 sat da pogledaju animirane filmove o Konstantinu u dvorištu niške Banovine i učestvuju u kreativnim radionicama. Detaljnije »

Tesla Rally” u Nišu

Iz centra Niša, sa Trga kralja Milana, večeras u 19 sati startuje drugi Tesla Rally koji se nalazi u zvaničnom kalendaru Svetske automobilske federacije FIA. Detaljnije »

Auto park kod Medijane

Ministarstvo finansija Republike Srbije odobrilo je bespovratna novčana sredstva, u iznosu od 45 miliona dinara, za izgradnju auto kampa preko puta arheološkog nalazišta Medijana Detaljnije »