Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
Jugoton” ponovo u Nišu

Jugoton” ponovo u Nišu

jugotonGramofonske ploče i diskovi muzičara iz nekadašnje Jugoslavije, koji su obeležili mladost mnogih generacija, a onda sa početkom rata nestali sa domaćeg tržišta, ponovo se mogu naći u Nišu.

Mnogi ljubitelji muzike sa setom se sećaju prodavnice ploča na kraju nekadašnje Pobedine ulice koja je, kako mnogi kažu, “u nekom srećnijem periodu” mogla zadovoljiti apetite kako mlađih, tako i starijih poklonika dobrog zvuka.

Sa nestankom Jugoslavije iz Niša je nestala i ova, prema rečima onih koji je dobro pamte, “muzička oaza”, a danas, 20 godina kasnije, u Nišu se ponovo mogu naći izdanja koja mnoge vraćaju u mladost i podsećaju na neko drugačije vreme.

Vlasnik muzičke radnje “Happy house” Dragan Arandjelović Arči kaže da ponovo uspostavljanje saradnje sa “Jugotonom” nekada popularnim izdavačem iz Hrvatske koji je danas preimenovan u “Croatia records”, za njega ima veliko emocionalno značenje.

– Proteklih dvadesetak godina ljubitelji mnogih starih, ali i novih izvodjača snalazili su se na razne načine da dodju do njih. Od pre par dana u radnji ”Happy House” mogu se naći ova izdanja – kaže Arči.

Tako, prema njegovim rečima, oni koji se sa setom uz muziku prisećaju nekih prošlih vremena mogu opet u Nišu naći originalne kompakt diskove i DVD-e, ali i LP ploče koje današnja omladina gotovo i ne pamti.

Nišlije se sada uz zvuke “Kameleona”, Dubrovačkih trubadura”, “Grupe 220”, “YU grupe”, “Indexa”, “Idola”, “Parnog valjka”, “Azre”, Arsena Dedića i Josipe Lisac, mnogu prisetiti novije isrorije, dok će oni dosta mlađi moći da poslušaju stare hitove i to sa nekada omiljenog gramofona.

Južne Vesti

Ostavi komentar