Insajder

Insajder | Negativ

negativ-naslovna

Pozitivni Negativ

„I love the smell of estrogen in the evening“ reče Robert Duval jednom. I to ne bilo kakav, već onaj nadrndani manično-depresivni estrogen na PMS-u.

Očigledno ga volim i ja kao i ostatak solidno popunjene Banovine koji je nakon tri godine došao da vidi šta se za to vreme desilo sa Negativom.

Preovladavala je, očekivano, ženska populacija čiji je dobar deo odrastao na Garbage-u i Guano Apes-ima koji su u to vreme bili misaona imenica za gledanje. Spas je naišao u jednom domaćem bendu koji je pružio sve te emocije silovito i što je najbitnije-na srpskom. Bilo je dosta i tipova naravno. Neki su došli svojevoljno a neki po bračnoj dužnosti(koja je ipak mnogo bolja od šopinga). Svi su imali prilike da se uvere da bend kao da je bio zamrznut 3 godine i da su ih odmrzli sat vremena pre nastupa pošto godine očigledno nisu uticale na energiju benda.

Koncert je počeo sa sat i petnaest minuta zakašnjenja, što da bi se skupili ljudi što zbog nestanka struje. Nakon instrumentalno uvoda bend je odmah krenuo jako sa „Ti me ne voliš“. Publika je skakala a Severina je pomislila „Ovo će biti dobra noć predosećam“. Bend je nedavno izdao i novi album pa je bilo očekivano da će iskoristiti ovu prilku da ga promovišu. Dobra stvar je što su nove pesme „Julija“, „Mamin sin“, „Daj mi ritam“ i druge pametno uklopljene i rasporedjene po celoj set listi tako da ljudima ne bude dosadno ako do sada nisu slušali novo izdanje naslovljeno „Spusti me na zemlju“. Iako je prethodni „Tango“ izašao sa Pink pečatom zbog čega je možda i prošao malo „ispod radara“, ohrabruje činjenica da su nove pesme muzički, tekstualno i vokalno zaista kvalitetne i sigurno će brzo zaživeti medju publikom. Mesta je bilo naravno i za stare hitove. „Zbunjena“, „Bez promene“, „Svet tuge“, „Led“ i „Ja bih te sanjala“ su samo neki od njih. Džoni i Zmo su zaišta prašili za medalju. Nisu im bili strani ni neki baš teški rifovi za „treskanje odzem“. Ivana je još jednom dokazala ono što pričaju čak i oni koji je znaju ko „onu drugu iz Tap 011“ a to je da je verovatno najbolji ženski vokal u Srba. I zaista ne da poje nanče joj… Vokalne egzibicije u rasponu od pevušenja do dranja joj ne pretstavljaju ni najmanji problem, naročito kada je vidno raspoložena kao što je bila sinoć.

Ovim dvočasovnim koncertom su svi morali biti zadovoljni. Sjajan način da se koncertna sezona u Banovini polako privede kraju.Negativ je pokazao da njihovo vreme ni najmanje nije prošlo i da im tek predstoje uspešni nastupi poput ovog.

A da bio je tu negde valjda i Čolin koncert…

Aleksandar Nikolić Coa

Pročitajte i...