Niške vesti

Humanost – imperativ GO Medijana

pomoc-ugrozenimaPomoć siromašnim i ugroženim porodicama je svojevrsni imperativ GO Medijana. Tim povodom, odazvala se akciji pomoći porodici Zorana Jovića iz sela Šarlince, nadomak Doljevca.

Zoran Jović, otac petoro dece trenutno se ne usuđuje da ode kod lekara, iako ga čeka operacija kao i njegovu suprugu, jer ni on, a ni supruga Slađana nemaju para. Nemaju ni načina kao da izdržava svoju porodicu.

Zoran Jović je do 1991. godine bio vozač tramvaja u Zagrebu, nakon čega se zbog rata vratio u Srbiju. Proveo je na Slavonskom ratištu četiri meseca a potom je po dolasku u rodno selo radio u nekoliko građevinskih firmi u Nišu. 1999. godine je gotovo sve vreme bombardovanja proveo na Kosovu gde je oboleo. Zbog teškog zdravstvenog stanje ni Zoran, ni njegova supruga Slađana nisu u mogućnosti da rade. S mukom obrađuju 25 ari zemlje na kojoj sade krompir i tako prehranjuju decu. Od petoro dece njih četvoro ide u školu. Najmlađa je Aleksandra Jović, koja ima tri i po godine, a najstarija je Svetlana koja ide u sedmi razred.

Inicijativu za pomoć porodici Jović pokrenuo je Zoran Vučković, predsednik Mesne kancelarije.

Akciji se pridružila i GO Medijana, kao i većnica ove opštine, Gordana Livada koja je iz sopstvenih sredstava izdvojila deo novca za pomoć u hrani i odeći. Opština će u naredna tri meseca plaćati životne namirnice u seoskoj prodavnici u vrednosti od deset hiljada dinara za porodicu Jović.

Pročitajte i...