Niške vesti

Montevideo u Nišu

montevideoKako prenose Južne Vesti, glumci iz filma i TV serije „Montevideo, Bog te video“ zaigraće 2. juna u 17h na stadionu Železničara u Nišu fudbal protiv poznatih Nišlija u humanitarnom meču.

Dogovor o ovoj utakmici, u ime neformalne grupe Pomoć ugroženim Nišlijama, postigli su istoričar Nebojša Ozimić i pomoćnik direktora JKP Medijana Bratislav Vučković sa producentom filma.

Oni koji su nas podsetili kako je izgledala fudbalska reprezentacija Kraljevine Jugoslavije u vreme prvog fudbalskog Svetskog prvenstva u Urugvaju 1930. godine, biće deo velike humanitarne akcije.

Vučković je na ovu ideju došao još pre godinu dana kada su pregovori počeli.

– Jedan tim činiće oko 5-6 glumaca, pojačani asovima poput Zorana Bate Mirkovića i Save Miloševića, a našu ekipu, u kojoj će igrati poznate Nišlije, ali ne političari, već ljudi iz sveta muzike i umetnosti, podržaće ekipa Doma učenika srednjih škola – kaže Vučković.

Ostalo je samo da se utvrde detalji oko satnice koja mora da se uskladi sa obavezama glumaca, posle čega će biti poznato ko će sve iz čuvene glumačke ekipe doći u Niš.

Pokrovitelji ovog događaja biće opštine Medijana i Palilula i Dom učenika srednjih škola.

Na poziv za sponzorstvo već se odazvalo Udruženje ugostitelja, a organizatori očekuju da će se javiti još humanitaraca.

Ulaznica na meč, koji će prema očekivanju organizatora okupiti hiljade ljudi, biće paket dugotrajne hrane, kao i za sve prethodne događaje grupe Pomoć ugroženim Nišlijama.

Ova neformalna grupa oformljena je na Fejsbuku pre 3 godine. Ima oko 1.800 članova i do sada je organizovala više od 25 humanitarnih događaja u kojima je prikupljana hrana za siromašne Nišlije.

Funkcioniše tako što se članovi porukama na zidu grupe dogovaraju o konkretnim akcijama. Njen osnovni cilj, kako piše u opisu, je „da svi budu siti“.

Pročitajte i...