Niške vesti

Dvorana će biti spremna za Evropsko prvenstvo

hala-cair_copy Opsežna rekonstrukcija niške hale „Čair“, u kojoj će se u januaru sledeće godine igrati deo Evropskog prvenstva za rukometaše, počinje danas, potvrdio je „Blicu“ koordinator ovog građevinskog projekta Miomir Pešić.

Na tenderu, čije je okončanje trajalo sedmicu duže od planiranog zbog većeg broja zainteresovanih firmi, za izvođača je izabran beogradski „Tehnikom kompjuters“ sa grupom niških preduzeća, „DMB inženjeringom“, „Levelom“ i „Ei informatikom“. Svi radovi u hali „Čair“, koja bi posle rekonstrukcije morala da ispuni najstrože kriterijume Evropske rukometne federacije (EHF), moraju biti završeni najkasnije do 15. septembra.

Predstavnici EHF-a najavili su stroge kontrole kako bi bili u toku sa izvođenjem radova jer bi prekoračenje roka, neispunjenje nekog od kriterijuma ili nezadovoljavajuća dinamika mogli Niš da koštaju oduzimanjem domaćinstva. U gradskom rukovodstvu, ipak, ne sumnjaju da će sve biti urađeno na vreme.

-Izabrana firma je ponudila najpovoljniju cenu i najbolje uslove. Ponudili su daće posao uraditi za 570 miliona dinara sa PDV-om i to pre roka – početka jula. Dinamički plan radova koji su priložili uz tendersku dokumentaciju pokazuje da je to moguće ostvariti. Ostatak vremena do 15. septembra iskoristićemo za tehnički prijem i druge administrativne poslove – objašnjava Pešić.

On kaže da je rešenjem gradonačelnika Miloša Simonovića nadzor gradnje poveren stručnjacima iz niških javnih preduzeća, a da prvu kontrolu EHF-a očekuje za mesec dana. Pešić navodi i da se izgradnja finansira iz kredita KFW-a, a da ostatak daje grad.

Izvor: Blic

Pročitajte i...