Kultura i umetnost

DALIBOR MARKOVIĆ – DJ Bucek

Ko je ko u Nišu

DJ bucEk (Dalibor Marković) je rodjen 18.07.1986.godine u Prištini. 1999. sa porodicom napušta Prištinu i dolazi u Niš. Godinu dana kasnije otkriva svoju ljubav prema muzici i uz tadašnji Disco-House zvuk odlučuje da se posveti DJ-ingu.

Vec 2002. bucEk ostvaruje saradnju sa tada veoma poznatim DJ Boby-em i sa njim osniva organizaciju PARTY ZONE, koja i danas jako dobro funkcionise. 2003. bucEk radi u svim klubovima u gradu a pocetkom 2004. sve su cesci pozivi za rad sa strane. Krajem 2004. prvi put u radi u diskoteci 501(Negotin) gde je i sada jako cest gost, 2005. dobija rezidenturu u zimskoj diskoteci ESCAPE na Kopaoniku. Leta 2005. odlazi u Grcku i ima par jako posecenih nastupa na PLATAMON BEACH-u i Club LAVABORE(Atina).

Pri povratku iz Grcke, dobija rezidenturu u najvecem letnjem klubu u Nisu, Club REKA, gde je i danas rezident. Pored Reke, bucEk radi i u Caffe Pozoriste, Randess Caffe. 2006. bucEk dobija jos jednu rezidenturu u Cubo Clubu gde radi i danas. Pocetkom 2007. dobija poziv za Club BOOOM (Bujanovac), radi na festu prve srpske DJ zajednice DJ KAfe u Cacku, gradski bazen u Pirotu… 2008. bucEk radi u klubu Vrbara(Backi Petrovac) i na bazenu Kostana u Vranju. 2009. pored Cubo Cluba i Cluba Reka, bucEk dobija rezidenturu i u klubu Orange, Clubu Teatar i Club Pataya, ubrzo nakon toga dobija poziv za Crnu Goru i nastupa u Diskoteci Trezor(SUtomore), Crvena Plaza(Bar) i klub Caribia(Sutomore).Avgusta 2009. nastupa na prvom Foam Festu u Beogradskoj Areni gde na takmicenju regionalnih DJ-eva osvaja 2. mesto, otkobra 2009. dobija rezidenturu u prvoj Niskoj diskoteci Studio gde je i danas.

2010. pored Cubo Cluba, Caffe Reke i diskoteke Studio dobija poziv i radim u klubu Akademija i klubu Bi-Bap u Kragujevcu, bio zvanicni DJ promoter prvog Niskog festivala elektronske muzike NISOMNIA i ima jako zapazen nastup na istom. Decembra 2010. postaje clan multimedialne organizacije SERBIAN HOUSE BROTHERS.

bucEk je jedan od retkih koji voli da spaja nespojivo, zaljubljen je u jake bass-ove i tvrde ritmove. Jedan od retkih DJ-eva koji ce Vas i poslednji atom snage uzeti na podijumu!

Pročitajte i...