Niške vesti

Završetak radova do kraja godine

ulicaNakon obilaska započetih radova na ulicama na teritoriji grada i uvidom u njihovo stanje, gradonačelnik Niša Miloš Simonović pokrenuo je inicijativu za realizaciju pozicije Programa održavanja komunalne infratrukture javnog zemljišta gradskog i seoskog područja.

Ova inicijativa predviđa radove na redovnom, periodičnom i urgentnom održavanju ulica, kako bi se završili svi započeti poslovi, imajući u vidu da je na sednici 5. oktobra 2011. Skupština Grada donela novu odluku o poveravanju održavanja ulica novim preduzećima.

Novi izgled do kraja godine dobiće ulice Save Kovačevića, Vladimira Rolovića, Proleterska, Vasiljka Jovanovića, Jug Bogdanova – II deo, Đerdapska, kao i ulice Bohinjska, Šekspirova, Zaječarska, Gabrovačka – prilaz, Marislava Radisavljevića, Botanička, Lužnička i Dinarska i Ljubomira Manojlovića. Takođe, biće završen i put do Bojaninih Voda.

– Namera nam je da ne počinjemo nove radove dok se ne završi sve što je započeto. Očekujem da do kraja godine ovi radovi budu okončani, a da građevinci u potpunosti iskoriste povoljne vremenske uslove za rad, rekao je gradonačelnik Simonović.

Inicijativa koju je potpisao gradonačelnik Simonović predviđa i uređenje blokovskog prostora, što je prva ovakva aktivnost nakon donošenja odluke Skupštine Grada koja reguliše ovu oblast.

Međublokovski prostor biće uređen u većim kompleksima stambenih zgrada, u svakoj gradskoj opštini, a koji su određeni na osnovu dogovora sa gradskim opštinama na čijoj teritoriji se nalaze. Urediće se međublokovski prostor na Bulevaru Nemanjića broj 20 i 22, ugao Čarnojevića i Branka Radičevića, ugao ulice Dragiše Cvetkovića i Rengenove, ugao Bulevar Nemanjića i Knjaževačke, stambeno naselje Ardija, stambena zgrada Švajcarija (zatvoreni blokovski prostor).

Pročitajte i...