Promocije, sajmovi, festivali

Technology ‘n’ Trends konferencija

konferencijaStudentski inovacioni centar Elektronskog fakulteta (SICEF) je mlada studentska organizacija sačinjena i vođena od strane studenata Elektronskog fakulteta u Nišu. SICEF čini uspešan tim ljudi koji sa vizijom gledaju u budućnost, trude se da reše krucijalne probleme studenata tehničkih nauka i teže ka inovacijama. Jedan od načina rešavanja ovih problema je i organizovanje brojnih konferencija, kroz koje SICEF vrši dodatnu edukaciju studenata, približava ih kompanijama i na taj način stvara i jača mrežu kvalitetnih i ambicioznih ljudi.

SICEF organizuje treću po redu T’n’T (Technology ‘n’ Trends) konferenciju, koja je već peti po redu događaj ovog tipa (do sada su održani seminari iGurus i Startup Gurus i dva puta Technology ‘n’ Trends konferencija), organizovan od strane SICEF-a. Konferencija će biti održana u periodu od 2. do 4. aprila u Svečanoj sali Elektronskog fakulteta, a predavanja će svakog dana počinjati od 14h.

Prvog dana konferencije, predstavnici Infostud-a, jedne od prvih domaćih internet kompanija, govoriće o pokretanju biznisa u Srbiji. Predavanje će održati i kompanija Webelinx, koja se bavi razvojem aplikacija za mobilne uređaje, a njihov glavni programer napraviće igricu pred publikom za sat vremena. Kompanija Pubsonic, u kojoj rade ambasadori Blackbox Acceleratora-a, pričaće o iskustvima iz Silikonske doline, kao i pokretanju sopstvenog startup-a.

Drugi dan konferencije započeće kompanija Limundo, vlasnik sajtova za online trgovinu, limundo.com i kupindo.com, i govoriće o Kupindo API-ju i mogućnosti za zaradu koju on pruža. Kompanija youngculture će predstaviti SCRUM, agilni pristup razvoju softvera. Microsoft Development Center će upoznati posetioce sa načinom rada njihove kompanije, kao i sa procedurom dobijanja posla ili prakse.

konferencija2

Trećeg, poslednjeg dana konferencije predstaviće se kompanija First Beat Media koja se bavi web razvojem. Predavači će održati predavanja posvećena prednostima i manama rada od kuće, kao i tehnologijama koje se koriste na velikim projektima. Ono što će studentima, verujemo, biti najzanimljivije, jeste radionica koja će se održati na kraju dana i na kojoj će biti zadat neki programerski zadatak. Učesniku čije im se rešenje bude najviše dopalo biće ponuđen posao u ovoj firmi!

Više informacija o konferenciji, kao i prijava za učešće, mogu se pronaći na ovom linku.

Pročitajte i...