NišCafe

KreNI6 konferencija kreativnih industrija

KreNI6  konferencija kreativnih industrija biće održana od 27. do 30. novembra u online formatu.

Svečano otvaranje je zakazno za petak, 27. novembar u 10.00 i tada ćemo čutii: Snežanu Andrić, predsednicu Mladih ambasadora, Nj.E. Jana Lundina ambasadora Švedske u Srbiji, NJ.E. Žan Luja Falkonija ambasadora Francuske u Srbiji, NJ.E. Nikolausa Luterotija ambasadora Austrije u Srbiji, NJ.E. Virdžinijau Pinu, ambasadorku Portugala u Srbiji, NJ.E. Yahela Vilana ambasadora Izraela u Srbiji, Milana Ranđelovića, direktora Naučno tehnološkog parka u Nišu i Paolu Kordone direktorku Italijanskog instituta u Srbiji.

Nakon pozdravnih obraćanja biće održan program „KreNI talks: Digital Disruption“ gde ćemo kroz iskustva iz Portugala, Švedske, Izraela i Austrije saznati kakve promene tehnologije poput virtuelne realnosti, AI, robotike, blokčejna, data science, IoT donose tradicionalnom shvatanju privrede i društva i kako će redefinisanti razne sfere života.

Naši predavači biće:

  • Luis Martins, predsednik VR/AR asocijacije u Portugalu
  • Elena Sjodin, osnivač  i CEO Robot Minds iz Švedske
  • Lior Romanowski, osnivač i CEO Spartans iz Izraela
  • Markus Petzl, osnivač Disruptive – beyond your strategy iz Austrije

Otvaranje konferencije i program „KreNI talks: Digital Disruption“ je otvoren za sve i biće dostupno na sajtu www.kreni.org i društvenim mrežama KreNI konferencije.

Tokom četiri dana mladi kreativni ljudi, polaznici konferencije radiće sa priznatim stručnjacima iz oblasti kreativnih industrija iz celog sveta na mapiranju i razvoju rešenja za izazove koje primećuju u svom okruženju.

KreNI6 učesnici će raditi sa 20 međunarodnih stručnjaka iz Švedske, Austrije, Francuske, Italije, Portugalije, Izraela, Slovenije, Velike Britanije, Rumunije, Severne Makedonije i Srbije, sticati nova znanja i iskustva, deliti svoje ideje sa iskusnim mentorima i razvijati rešenja za digitalni razvoj našeg grada.

Teme ovogodišnje konferencije je „Digital disruption“ – bavićemo se pozitivnim promenama  i benefitima koje ove tehnologije sa sobom donose u oblastima poput zdravstva, obrazovanja, životne sredine, kulture  ili saobraćaja.

Pročitajte i...