Ovo niste znali

Sprečite uzroke nastajanja bora

sprecite-bore

Naše telo, godinama izloženo uticaju gravitacije, vremenom postaje starije, a tragovi starenja vidniji. Nekima to pada teško, nekima manje teško, ali saglasićemo se, niko ne voli kada uoči na licu još jednu boru više. Smatramo ih neprijateljima, krijemo ih pred drugima, a nikada se na vreme ne zapitamo kako da smanjimo uzroke nastanka istih. Neki ljudi, istina, stare poput vina i katedrale, a neki poput cipela. Ne može se baš reći da na nama nije izbor. Priroda nas predodređuje da starimo isto, način na koji odaberemo starenje utiče i na našu estetiku. Savetujemo vam da pročitate nekoliko načina kako da umanjite uzroke nastajanja bora. Ali vam ne možemo ponuditi utehu. Jer bore nas, svakako ako nameravamo da ostarimo, sve na kraju čekaju.

Smanjite alkohol i pušenje

Iako mislimo da hedonizam jača organizam, moramo biti svesni da preterivanje to ne radi. Uživati u kvalitetnom piću u umerenim količinama sigurno nas neće naborati pre vremena. Ipak, zadržavanje tečnosti u organizmu usled čestog “potezanja za čašicom“ utiče i na našu estetiku. Lice nam postaje otegnutije, obrazi naduti a oči upalije. Uzrok tome je voda koju kao protivmehanizam organizam sam zadržava. Ta voda utiče da izgledamo oteklo. Podočnjaci su ponekad referenca i na to da nam nešto ne ide kako treba u mokraćnom sistemu. Vodite računa o zdravlju, a isključivo o tome kako konzumirate alkoholna pića. Odraz na estetiku je možda čak i najmanji problem koji alkoholizam sa sobom nosi. Slično je i sa cigaretama.

Profesionalni tretmani

Obično kada primetite neke promene na licu ili telu već bude kasno za intervencije. Zbog toga na vreme treba voditi računa o svom izgledu i zdravlju. Niko nas, nažalost, ne može spasiti starenja, ali se zato poneki profesionalci mogu pobrinuti da izgledamo mlađe. Profesionalni “antiaging“ tretmani sve su napredniji i nude različite mogućnosti očuvanja tela i lica. Tretmani protiv starenja mogu se upražnjavati i preventivno da bismo smanjili mogućnost boranja lica. Mezoterapije lica, drenaže limfnih sudova samo su neke od mogućnosti koje nam mogu pomoći da se podmladimo.

Masirajte se sami

Postoje metode kojima možete sami sebi pomoći kada je nega lica u pitanju. Zogan japanska masaža je lako dostupna gotovo svima. Sve što je potrebno jeste da naučite nekoliko poteza koje možete naći u tjutorijalima i izdvojite 10ak minuta dnevno. Lice će vam se podmladiti i ćelije će prodisati. Ukoliko nemate mogućnost da sebi stalno pružate profesionalne tretmane, ne treba zanemarivati ni mogućnost samomasaže. Ona zavisi od toga koliko ste posvećeni i koliko poznajete svoje telo.

Prirodni preparati

Neretko se dešava da budete nezadovoljni raznim preparatima za lice. Pribegavanje alternativnoj medicini ponekad ume da bude rešenje. Maske od brašna, meda, limuna ili maslinovog ulja imaju nebrojeno svojih varijacija. U zavisnosti od toga koliko vam je lice “zahtevno“ možete naći adekvatnu masku za umirenje lica, ispravljanje bora, čišćenje pora. Naš savet je ipak sledeći: pre nego što bilo šta stavite na svoje lice, dobro se posavetujte sa stručnjacima, jer priroda može ponekad biti i kontra produktivna. U saradnji sa dermatolozima i stručnjacima iz sfere antiaginga doći ćete do zadovoljavajućeg izgleda.

Pročitajte i...