Niške vesti

Sakupljanje hrane za 2.900 đaka

„Kredi agrikol banka“ u Srbiji, veleprodajna kompanija „Metro keš end keri“ i nevladina humanitarna organizacija „Banka hrane“ organizovaće u subotu, 12. marta u Nišu drugu po redu humanitarnu akciju „Magični doručak“, kako bi sakupile hranu za škole za decu sa posebnim potrebama, najavili su danas organizatori.

hrana

Tokom akcije, profesionalni kupci kompanije „Metro keš end keri“ biće u prilici da kupovinom posebno formiranih paketa proizvoda u „Metro“ distributivnim centrima u Zemunu i Krnjači u Beogradu, kao i veleprodajnom objektu u Nišu, doniraju hranu za preko 2.900 đaka koji pohađaju škole za decu sa posebnim potrebama u Nišu, Beogradu, Pirotu i Leskovcu.

„Kredi agrikol banka“ i „Metro keš end keri“ doniraće zajedno još 6.000 evra u namirnicama, a „Banka hrane“ će prikupljenu hranu distribuirati školama.

Zaposleni u obe kompanije volontiraće u akciji, a biće u prilici i da uplate novčana sredstva na račun koji je „Kredi agrikol banka“ otvorila u ove svrhe, a koja će biti usmerena na kupovinu dodatne hrane.

Prehrambene kompanije „Nectar“, „Foodland“, „Kraš“, „Banini“, „Perutnina Ptuj“, „Neoplanta“, „Wunder“ i „Interkomerc“, biće prijatelji projekta i donirati svoje artikle za ove škole.

Izvor: Blic

Pročitajte i...