Magazin

Roommateor – Najbrži put za novi dom

Portal Roommateor je nastao u Nišu 2019. godine kao portal za oglašavanje cimera, osnivači su Nataša Mitrović iz Niša i Miloš Stojanović iz Leskovca. Vrlo brzo je zauzeo visoku poziciju na Google zato što je sajt napravljen po najnovijim standardima.

Na sajtu je bilo sve više korisnika koji nalaze cimere, pored Niša, na Roommateor su se oglašavali i studenti iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca. Pojavili su se korisnici koji žele da žive sami i onda su dobili ideju da dodaju izdavanje stanova. Za tu kategoriju je trebalo nešto više vremena za dobro pozicioniranje na Google, ali su počeli da se edukuju na polju SEO i uspeli su da svoja nova znanja primene na Roommateor.

S’ obzirom da u gradovima koje pominjemo ima puno agencija za nekretnine koje su voljne da se oglašavaju na portalima koje procene kao kvalitetne, agencije su počele da oglašavaju svoje nekretnine na portalu Roommateor.

Ostalo je samo da dodaju prodaju stanova kako bi upotpunili ponudu nekretnine, što su i uradili. Danas je kod njih veliki broj zadovoljnih agencija iz gradova u kojima je najveća ponuda i potražnja na tržištu nekretnina u Srbiji. Pored agencija, imaju i mogućnost da vlasnik lično postavi oglas.

Krenuli su da rade u Coworking prostoru u Nišu, što im je donelo mnogo novih kontakata i pozitivne energije, jer su tamo prihvaćeni odlično. Poslednja kategorija koju su dodali na sajt je “Saputnik za putovanje”, gde se oglašavaju svi koji traže društvo da zajedno posete neko mesto i naprave lepe uspomene.

Za saputnike su prvi na tržištu i potpuno jedinstveni, dok je prodaja stanova bila fraza koja je zahtevala mnogo više truda za pozicioniranje, ali njima to nije bio nikakav problem jer sve rade sistematski i veoma su stpljivi.

Rade na tome da sajt i aplikaciju što više unaprede i što više porastu na Google, a nakon toga dolazi u obzir i nova kategorija jer su fleksibilni kada je napredak u pitanju.

Pročitajte i...