Restorani i kafane u Nišu

RESTORAN STAMBOLIJSKI

Jedan od reprezentativnijih restorana koji čuva tradiciju građanskog Niša i predratni duh niške varoši. Restoran to može da čini spremajući dobra, stara i pomalo zaboravljena jela i specijalitete.

Autentičan stari srpski stil Kuće stambolijskih iz 1875. u kojoj se nalazi i koja je pod zaštitom države. Ova „kuća meraka“ i dobrog ukusa čuva svoj renome već više od dve decenije, u ambijentu starih vremena gde se na savremeni način dokazuje da odličan provod ne poznaje datum i satnicu.

Pritom se oseća merak u svakom zalogaju sveže pripremljene hrane, piću i muzici koja uživo svira svake večeri. Kapacitet samog restorana je 140 mesta (40 u prizemlju i 100 na spratu) dok je u velikom dvorištu smeštena veoma prijatna bašta sa čak 250 mesta. Ovde vole da uživaju gotovo sve generacije a česti gosti su domaći i strani zvaničnici, ministri, ambasadori i prestolonaslednici…

Pored jedinstvene duše koju restoran nosi, ključ uspeha ove kuće je standardni kvalitet velike ponude tradicionalnih jela autentične srpske kuhinje. Jedan od specijaliteta je ćuretina sa mlincima a samo se ovde može naručiti mućkalica „na način kuće“.

Tu su i puno hvaljeni specijaliteti: „Turnedo Sinđelić“ (biftek sa nadevom), jagnjetina u mleku, teletina ispod sača, biftek u sosu od višanja, čobanski krompir… „Slatka ponuda“ takođe je deo tradicionalne domaće kuhinje – orasnice, baklava sa višnjom, orasima, palačinke u narandžinom sirupu..

Nikole Pašića 36, 18000 Niš
018 300 440
http://www.restoranstambolijski.rs

Pročitajte i...