Niške vesti

Program plaćenih stručnih praksi u inostranstvu

aiesecSvakodnevni život u zatvorenom okruženju mlade ljude sve više ograničava u ličnom i profesionalnom razvoju i otkrivanju svojih sposobnosti. Preko 50% mladih u Srbiji je nezaposleno, a čak 70% nikada nije boravilo u inostranstvu duže od 10 dana.

Okviri ponašanja i stereotipi koji nam se svakodnevno nameću, razlozi su zbog kojih većina mladih nakon završetka studija za osnovni cilj postavlja pronalaženje sigurnog posla kojim će se baviti dugi period nakon toga, ne dajući sebi slobodu da se okušaju u radu u inostranstvu i razviju svoje veštine i sposobnosti u internacionalnom okruženju.

Global Talent je program stručnih praksi u inostranstvu koji studentima i diplomcima pruža priliku za profesionalno iskustvo i lični razvoj u multikulturalnom okruženju radom u kompanijama i institucijama širom sveta. Edukativne prakse programa Global Talent predstavljaju tip stručnih praksi u oblastima koje se odnose na jezičko i predmetno podučavanje dece i mladih ljudi.

Ove prakse podstiču razvoj predavalačkih i prezentacionih veština, komunikacionih veština i jezika, kao i profesionalni početak predavačke karijere implementiranjem neformalnih metoda učenja i kreiranjem jedinstvenog okruženja za učenje za mlade ljude. Prakse u oblasti marketinga i ekonomije, omogućavaju studentima ekonomskih nauka da se afirmišu u svojoj struci kroz rad na marketing aktivnostima vezanim za prodaju, trgovinu ili istraživanje tržišta.

Program je namenjen studentima završnih godina i diplomcima starosti između 20 i 30 godina sa dobrim znanjem engleskog jezika. Rad u internacionalnom okruženju kao prilika da se znanja, iskustva i veštine razmene sa drugim kulturama, danas je jedna od ključnih stvari koja izdvaja uspešne mlade ljude.

Putem stručnih praksi, studenti i diplomci imaju mogućnost da provedu 3 – 12 meseci u inostranstvu, radeći u zemljama kao što su Kina, Turska, Indija, Brazil, Kolumbija, Meksiko, Rusija, Poljska i druge. Plata u iznosu prosečne zarade u zemlji u kojoj se praksa odvija pokriva mesečne troškove života. Konkretan datum početka prakse određuje se u dogovoru sa kompanijom ili institucijom sa kojom će student na praksi sarađivati.

Za više detalja o ovom programu i praksama koje pruža, posetite sajt www.globaltalents.rs.

Pročitajte i...