Niške vesti

Prijava protiv niške toplane

toplanaDržavna revizorska institucija (DRI) podnela je zahtev za pokretanje prekršajnih prijava protiv odgovornih u preduzeću „Gradska toplana“ Niš, objavljeno je na sajtu ove institucije.

DRI je navela da je zahtev podnet 8. septembra Prekršajnom sudu u Nišu zbog nepoštovana pojedinih odredbi Zakona o javnim nabavkama.

„Takođe, zbog nepoštovanja pojedinih odredbi iz Zakona o računovodstvu i reviziji, Državna revizorska institucija je juče podnela Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu prijavu za pokretanje privrednih prestupa protiv Javnog komunalnog preduzeća „Gradska toplana“, kao pravnog lica i odgovornih lica u pravnom licu“, saopštila je DRI.

„Gradska toplana“ iz Niša je u grupi javnih preduzeća čije je poslovanje u 2010. analizirao državni revizor.

DRI je završila reviziju finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2010. Javnog komunalnog preduzeća „Gradska toplana“ u Nišu, a rezultati te revizije objavljeni su na sajtu te institucije.

Izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Gradska toplana“ za 2010. dostavljen je direktoru, Upravnom odboru ovog preduzeća, Skupštini grada Niša, kao i Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Glas Javnosti

Pročitajte i...