Niške vesti

Praznični Coca-Cola karavan u Nišu

coca-cola2Prazničnu čaroliju osetili stanovnici Niša koji su prikupljenim čestitkama obradovali mališane na Klinici za dečije interne bolesti.

Praznični Coca-Cola karavan posetio je građane Niša koji su, okupljeni na Trgu Kralja Milana, uživali u zimskoj čaroliji i druženju sa Deda Mrazom i njegovom polarnom družinom, a prikupljene su i čestitke za mališane koji praznike provode u bolnicama.

Lepim željama i porukama nade, ljubavi i pažnje veliki broj sugrađana priključio se ovogodišnjoj misiji karavana – da se novogodišnjim čestitkama ulepšaju praznici bolesnim mališanima i da se zajedničkim snagama donese što više osmeha na njihova lica. Posle druženja sa posetiocima karavana, predstave i magičnih trenutaka u kojima su najviše uživali najmlađi, Deda Mraz se sa svojim pomoćnicima Mrazuljkom, Sneguljkom, Njuškicom, Grudvicom i Mrvicom uputio na Kliniku za dečije interne bolesti kako bi obradovali mališane i podelili im čestitke i poklone.

Coca-Cola volonteri ukrasili su njihove zajedničke prostorije, a vesela polarna družina bila je zadužena za predstavu koja im je boravak u bolnici, bar za trenutak, učinila lakšim. Poseban doprinos prikupljanju čestitki dali su i učenici osnovnih škola, koji su čestitke pripremali na časovima likovne kulture zajedno sa svojim nastavnicima, a sa željom da svojim vršnjacima praznike učine veselijim.

Veliki broj ljudi koji se odazvao akciji pokazao je da čaroliju započinjemo svi mi zajedno, a da su Nova godina i praznici pravo vreme darivanja i poklanjanja, naročito deci koja najlepše doba godine provode u bolnicama. Tako je u Nišu ispunjena osnovna misija karavana, prikupljene su čestitke, a mališanima prenet pravi praznični duh i atmosfera kojoj se svi toliko radujemo.

Coca-Cola karavan pored Niša posetiće i Novi Sad, Kruševac, Suboticu, Kraljevo, Čačak, Kragujevac i Beograd, u periodu od 21. decembra 2011. godine do 1. januara 2012. godine.

Pročitajte i...