Niške vesti

OŠ „Dušan Radović“ – najviše čestitki

coca-cola3U izradi čestitki sa porukama nade, ljubavi i pažnje za decu koja su novogodišnje praznike provela u bolnicama, a koje su prikupljane tokom Coca-Cola prazničnog karavana, posebno su se istakli učenici Osnovne škole „Dušan Radović“ iz Niša koji su napravili čak 1700 čestitki i na taj način podržali ovu akciju. Učenici niške škole su pokazali da čaroliju započinjemo svi mi zajedno i nesebičnim gestom ulepšali su praznike svojim vršnjacima u bolnicama.

„Drago nam je da je naša škola bila deo Coca – Cola prazničnog karavana i uvek se rado odazivamo projektima koji imaju za cilj pružanje pomoći lokalnoj zajednici i onima kojima je najpotrebnija. Učenici su sa velikim entuzijazmom prihvatili da prave čestitke za mališane u bolnicama sa nadom da će im ulepšati novogodišnje praznike. Očekujemo praznični Coca – Cola karavan i sledeće godine u našem gradu i rado ćemo se priključiti svakoj sledećoj akciji“, izjavio je Božidar Stošić, direktor Osnovne škole „Dušan Radović“.

Pored učenika Osnovne škole „Dušan Radović“ iz Niša, u pripremanju čestitki učestvovali su osnovci 31 škole iz Beograda, Subotice, Novog Sada, Kruševca, Kraljeva, Čačka i Kragujevca, koji su posetili karavan i doneličestitke koje je Deda Mraz u pratnji polarne družine, Mrazuljka, Sneguljka, Njuškice, Grudvice i Mrvice, odneo na dečja odeljenja devet lokalnih bolnica.

„Veliko nam je zadovoljstvo što se nekoliko hiljada učenika, iz svih gradova koje je posetio Coca – Cola karavan, pridružilo ovoj akciji. Osnovci su bili veoma kreativni u izradi čestitki, a svojim originalnim porukama i željamadoneli su radost mališanima širom Srbije. Učenici iz Niša, koji su napravili najviše čestitki, biće nagrađeni od strane Coca – Cola Sistema za svoj trud i nadamo se da će i dalje, sa istom pozitivniom energijom, učestvovati u akcijama koje imaju cilj da pomognu onima kojima je to potrebno“, izjavila je Milica Stefanović, predstavnica Coca – Cola Sistema.

Coca-Cola praznični karavanje posetio osam gradova u Srbiji, u periodu od 21. decembra 2011. godine do 1. januara 2012. godine. Prikupljeno je više od sedam hiljada čestitki i ostvarena je ovogodišnja misija karavana – da se lepim željama ulepšaju praznici bolesnim mališanima.

Pročitajte i...