Niške vesti

Poslovno-stambeni objekti na lokaciji “Bubanjski Heroji“

bubanjski-heroji-kasarnaGradsko veće odlučilo je da raspoše oglas za otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini na lokaciji “Bubanjski heroji. Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da je stavljanje u funkciju 15 hektara zemljišta u kasarni Bubanjski heroji jedna od najvećih investicija u Nišu u poslednjih 20 godina. On je kazao da će Niš na toj lokaciji dobiti poslovno-stambeni objekat, a 21% ukupne stambene površine pripašće Vojsci, što će biti više od 200 stanova za njene pripadnike.

Model saradnje Vojske Srbije i Grada Niša reprezentativni je primer saradnje Ministarstva odbrane i lokalnih samouprava, rekao je gradonačelnik Niša i dodao da će posle završene procedure razmene nepokretnosti konačno u punoj meri biti stavljeno u funkciju zemljište u kasarni “Bubanjski heroji“ površine 15 ha. Grad Niš još jednom će potvrditi svoj primer dobre prakse u saradnji sa Vladom Srbije realizacijom novih projekata konverzije vojne imovine u civilne svrhe, rekao je Simonović i najavio dogovor o preuzimanju Doma Vojske čiji bi prostor bio u potpunosti iskorišćen za opremanje kongresnog centra.

Inače, procedura razmene nepokretnosti konačno je završena posle osam godina potpisivanjem ugovora između Grada Niša i Ministarstva odbrane. Grad Niš prvi je grad u Srbiji koji je okončao proces razmene nepokretnosti sa Vojskom Srbije.

Pročitajte i...