Niške vesti

Policiji u Nišu ukinut besplatan prevoz

policiji-ukinuta-voznja Preduzeće „Niš ekspres“ donelo je odluku da pripadnici policijske uprave u Nišu više nemaju povlasticu besplatnog autobuskog prevoza na svim linijama u međugradskom prevozu. Policajci su do sada na svim linijama u zemlji imali pravo da se besplatno prevoze, ali tu praksu je ovo preduzeće odnedavno prekinulo.

Ova odluka biće značajan izdatak za jedan broj policajaca koji putuju do Svrljiga, Leskovca, Aleksinca i drugih mesta jer im se plaća nadoknada za prevoz 3.500 do 4.000 dinara, što ne zadovoljava svakodnevne troškove prevoza ovih službenika. Dragana Nikolić, portparol „Niš ekspresa“, kaže da je bilo problema na međugradskim linijama kada veći broj policajaca uđe u autobus.

– Pripadnici policije imaće prava na besplatan prevoz na svim gradskim linijama. Mi ništa drugo nismo učinili sem što smo tu kategoriju putnika izjednačili sa svim ostalim jer nisu u lošijoj materijalnoj situaciji nego drugi putnici. Smatramo da se nismo ogrešili time što će plaćati kartu. Bilo je problema posebno na liniji Niš-Beograd jer, na primer, uđe njih petorica, a ta mesta na kojima su seli već su bila prodata drugim putnicima, tako da je dolazilo do čestih problema. Sada to neće biti tako jer će svaki putnik morati da plati kartu – kaže Dragana Nikolić.

Policajci koji su imali privilegiju besplatnog prevoza u međugradskom prevozu, a koji žive u komšijskim gradovima napominju da će plaćanje karte biti dodatni namet na kućni budžet.

– Plata policajca sa preko 20 godina staža dostiže 30.000 dinara, a mlađe kolege koje nemaju tako visok radni staž primaju i manje, što stvarno nije visok dohodak s obzirom na odgovornost koju imamo na poslu. Zato će svim policajcima koji putuju do Niša i nazad iz okoline Niša ta odluka biti dodatni namet jer će nešto manje od trećine dohotka odvajati za prevoz. To se neće nikome isplatiti. I taj problem sa „Niš ekspresom“ bi trebalo da se reši za stolom kako se ne bi sve slomilo na običnim policajcima – kaže jedan od policajaca.

Izvor: Blic

Pročitajte i...