Sportske vesti

Orlovi počeli pobedom

euro2012-3„Orlovi“ su uspešno „uzleteli“ na Evropskom prvenstvu u rukometu. Nacionalni tim Srbije je u prvoj utakmici grupe A odigranoj u beogradskom „Pioniru“ pobedio Poljsku sa 22:18 (11:7). Tim selektora Veselina Vukovića je tokom cele utakmice imao vođstvo i nije ga ispustio ni u jednom trenutku.

Po šest golova su dali Marko Vujin i Ivan Nikčević koji je bio i igrač utakmice. Veoma zapažen je bio i golman Srbije Darko Stanić sa 12 odbrana. Kapiten Momir Ilić dao je četiri gola. „Ključ“ pobede je bio u dobroj odbrani, ali i goovima sa krila Ivana Nikčevića i Rajka Prodanovića.

Prvo poluvreme utakmice u beogradskoj dvorani „Pionir“ proteklo je u znaku domaćeg tima. Razlika je uglavnom bila četiri gola iako su Poljaci u jednom trenutku uspeli da smanje prednost na 7:10. Vođstvo je u završnici održavano zahvaljujući golovima Ivana Nikčevića, a „tačku“ na poluvreme su stavili Nenad Vučković i Marko Vujin.

U prva tri minuta nastavka „orlovi“ su došli do do tada najveće prednosti od šest golova, zahvaljujući golu kapitena Momira Ilića. Golovi Dalibora Čuture i Marka Vujina kao i odbrana Darka Stanića doneli su prednost od 16:9. Ono što može da raduje selektora Vukovića su odlične odbrane Darka Stanića, ali i činjenica da za golove nije bio „zadužen“ samo jedan igrač. Prednost su održavali Nenad Vučković, Rajko Prodanović, Žarko Šešum… U poslednjih desetak minuta izmenu zbog povrede je zatražio Stanić, a zamenio ga je Dragan Marjanac.

U narednom meču Srbija će igrati protiv Danske. Ova utakmica takođe će biti odigrana u „Pioniru“, a počeće u utorak u 20:15.

SPortal

Pročitajte i...