Niške vesti

Niška filharmonija u Sofiji

filharmonijaOmladinska filharmonija Grada Niša „Naissus“ održaće koncert 5. novembra u Sofiji, u sali br. 11 Nacionalnog dvorca kulture. Mladi niški muzičari predstaviće se publici u ovom značajnom evropskom kulturnom centru nakon uspešnog nastupa na festivalu u Firenci i niza zapaženih koncerata.

Koncertom u Sofiji niška Omladinska filharmonija, čiji su članovi uglavnom učenici muzičke škole i studenti iz Niša, obeležiće i prvu godišnjicu svog osnivanja.

– Retko koji ansambli mogu se pohvaliti ovako uspešnim nastupima kao niška Omladinska filharmonija, naročito u prvih godinu dana svog rada. Veliku zahvalnost za organizaciju ovog izuzetnog događaja dugujemo počasnom predsedniku, gradonačelniku Niša Milošu Simonoviću, koji je i svojim ličnim angažovanjem podržao ovaj koncert, kao i Gradu Nišu, uz čiju se podršku održavaju i redovne probe naše filharmonije, rekao je Zoran Andrić, dirigent Omladinske filharmonije Grada Niša „Naissus“.

Omladinska filharmonija, pod upravom Zorana Andrića, u Sofiji će izvesti dela Šuberta, Bramsa, Glinke, Korsakova i Ofenbaha.

Pročitajte i...