Kulturna dešavanja

Mini pozorišni maraton

nikola-simicMini pozorišni maraton u Klubu Vojske u Nišu: Subota 1. oktobar od 20h

NIKOLA SIMIĆ
„SLADAK KUPUS S OVČETINU, PA IZVOLTE NA SAMOUBISTVO „
(duo komedija opasna po život i zdravlje)
Tekst: Slavko Simić, Režija: Nikola Simić, Uloge: Nikola Simić i Sonja Kostić

Radnja ovog duhovitog komada počinje tako što jedan ugledni srpski domaćin, koji ima blizu 120 kilograma telesne težine (NIKOLA SIMIĆ) dođe na ideju da jedno prepodne provede u doktorskoj ordinaciji i „požali“ se doktorki na svoje zdravlje. Na doktorkino (SONJA KOSTIĆ) pitanje kakva mu je ishrana, domaćin kreće svoje izlaganje od doručka… do večere… U nizu vrlo duhovitih situacija doktorka doznaje da njen „pacijent“ toliko pojede da je dobro i živ.

MILAN LANE GUTOVIĆ
“OBIČNO VEČE“
Tekst, režija i gluma: Milan Lane Gutović

Predstava koju vam predlažemo ovim putem obišla je sve kontinente i većinu glavnih gradova sveta. Nema te predstave ni na jednom repertoaru bilo koga pozorišta koja je gostovala na scenama Moskve, Beča, Londona, Pariza, Ciriha, Ženeve, Johanesburga, Njujorka, Toronta, Čikaga, Vankuvera, Montreala, Sidneja, Melburna, Perta, Brizbejna, Velingtona, Oklenda, Pekinga i mnogih gradova koje nismo u stanju da nabrojimo, a na redovnom je repertoaru ovoga pozorišta. Već je godinama kultna predstava beogradske publike i taj status ne gubi već više od jedne decenije.

Glumac Milan Gutović je jedan od najpopularnijih glumaca u državi i dobitnik je mnogih priznanja, ne samo za promovisanje ove vrste pozorišta, već i za rad na televiziji i filmu. Neguje specifičan humor koji se bitno razlikuje od humora koji je uobičajen. Svesni smo da je ovakav način prezentacije nepotpun i zbog toga ovo slovo o predstavi smatramo samo kao najavu, jer očekujemo da ćete se u sve ove kvalitete uveriti lično, kada budete došli na predstavu.

Karte se mogu nabaviti u Happy House, Kalča I sprat, tel. 018/257-325

Pročitajte i...