Niške vesti

Medijana podržala Naissus Guitar Festival

guitar-festivalNaissus Guitar Udruženje, čiji su osnivači gitaristi, profesori Fakulteta umetnosti, Univerziteta u Nišu i ove godine, četvrti put za redom organizovali su Festival gitare u našem gradu.

Ovaj Festival ima za cilj afirmaciju muzičke umetnosti na klasičnoj gitari i do sada je ugostio brojne eminentne umetnike iz Srbije i inostranstva. Ove godine Naissus Guitar Festival je ugostio španskog gitaristu i profesora doktora Hoze Antonija Klementa, sa univerziteta u Murseju, u Španiji.

GO Medijana je i ovog puta izašla u susret ovom svojevrsnom muzičkom performansu, koji se održava od 06. – 10. decembra 2011. godine i izdvojila neophodnu finansijku pomoć za realizaciju čitavog projekta. Na ovogodišnjem Naissus Guitar Festival pored Maestra Klemente, a u okviru niza aktivnosti (predavanja, koncert, masterclass) učešće su uzeli i profesor Vera Ogrizović, Sabrina Vlaškalić, Ivan Andonov i drugi istaknuti umetnici.

U sredu 07. decembra 2011. godine u Svečanoj sali GO Medijana profesor doktor Hoze Antonijo Klemente održao je predavanje o gitari studentima i talentovanim gitaristima sa područja čitavog grada.

U četvratak, 08. decembra 2011. godine, u sali Fakulteta muzičke umetnosti, predesednik GO Medijana, Dragoslav Ćirković pozdravio je uvaženog profesora Klementa i tom prilikom ga je darivao simboličnim poklonom frulom, srpskom šajkačom i tkanicom, kao nacionalnim suvenirom i odsvirao nekoliko akorda na akustičnoj gitari.

GO Medijana će tradicionalno nastaviti svoju saradnju sa Naissus Guitar Festival – om, a sve u cilju afirmacije mladih talenata i potvrđivanju već etabliranih umetnika u čitavoj zemlji, kao i razmeni iskustava umetnika sa umetnicima iz drugih zemalja.

Pročitajte i...