Niške vesti

Jedan osmeh menja sve

multivoxMultivox Vas poziva na trodnevnu radionicu u periodu od 1.02. do 4.02. 2013. godine, u okviru projekta „Jedan osmeh menja sve“.
Radionica će obuhvatiti obuku žongliranja i manipulaciju objektima, osnove parternih akrobacija, ekvilibrizam. Rad na radionicama će biti baziran na vežbama za razvoj gipkosti, osećaja za prostor, koordinacije, balansa kao i vežbama za razvoj snage čitavog tela sa elementima uličnog teatra i improvizacije.

Tokom radionica polaznici će se kroz teoriju i praksu upoznati sa veštinama zastupljenim u savremenom cirkusu, te kroz sam proces rada imati mogućnost istraživanja veština kroz vlastitu prizmu. Radionice su zamišljene po sistemu rada u grupi i pojedinačnog rada, prema afinitetima svakog pojedinog polaznika.

Program je namenjen svim kategorijama korisnika uzrasta od 15 do 45 godina ( apsolutnim početnicima, već aktivnim cirkuskim umetnicima, kao i ciljanim grupama umetnika koji se bave drugim izvodjačkim umetnostima).

Radionicu će voditi Milan Manić, umetnik iz Beograda i član poznate umetničke grupe „Cirkusfera“, bavi se cirkuskom umetnošću dugi niz godina.
U prilogu vam dostavlamo njegovu biografiju.

Radionice će se održavati u sali SKC-a (zgrada Banovine). Učešće na radionici je besplatno.
Prijavljivanje za učešće na inbox.multivox@gmail.com u periodu od 15.01. do 30.01.
Broj učesnika na radionici je ograničen.

Projekat se realizuje u saradnji sa Akademskim pozorištem SKC-a i Pozorištem lutaka u Nišu.

MULTIVOX je nova organizacija koja se bavi problemima kulture i informisanja, a u cilju očuvanja ljudskih prava. Ovim projektom, koristeći umetničke forme, animiramo širu javnost a pogotovo volontere za humani rad i pomoć deci.

Projekat je finansijski podržan od strane BCIF-a (Balkanski fond za lokalne inicijative) u okviru programa “Aktivne zajednice“ i traje tri meseca, od 1. januara do 31. marta 2013. godine.

Pročitajte i...