Kulturna dešavanja

Izložba “Block Out“ fotografija

block-out-izlozbaIzložba fotografija pod nazivom „Raskorak“ autora Nemanje Đorđevića predstavlja svojevrstan portret beogradskog benda Block Out inspirisan njegovom pojavom, muzikom, kao i nastupom. Svečano otvaranje same izložbe fotografija biće održano u petak 9. novembra u klubu „Juridicum“ na Pravnom fakultetu u Nišu sa početkom od 19h, samo dva sata pre koncerta benda Block Out na istom mestu.

O izložbi:
Portret grupe Block Out slika se godinama, različitim bojama, stihovima, zvucima, emocijama, a konačan oblik dobija na koncertima, u dodiru sa publikom. Ova izložba fotografija jeste deo tog portreta i približava nam neke magične trenutke koje su grupa i publika delili ranijih godina. Raskorak između sveta u kome živimo i tog, paralelnog sveta koji živi na koncertima Block Out-a uočljiv je na fotografijama Nemanje Đorđevića. Kao poštovalac rada grupe Block Out, Nemanja na ovim koncertima nije bio samo puki fotograf, već neko ko je ove koncerte doživljavao lično. Upravo to, „lično“ on je u velikoj meri preneo na fotografije i tako nam omogućio da osetimo, atmosferu, emocije i da gledajući fotografije čak i čujemo taj „krik“ paralelnog sveta.

O autoru:
Nemanja Đorđević je rođen 1985. godine u Vranju. Fotografijom se bavi od 2000. godine. Svoja prva znanja o ovoj umetnosti stekao je u „Školi kreativne fotografije“ u Nišu, gde je takođe član foto kluba FON. Od 2008. radi kao foto-reporter (fotograf i novinar) web magazina „Balkanrock“ kao i hrvatskog „SoundGuardian“. Oficijelni je fotograf raznih festivala i koncerata u Srbiji i regionu. Ove 2012. godine imao je samostalne izložbe rok fotografija u Vranju i Inđiji, a učestvovao je na izložbi fotografija „Čuvari trenutaka“ u Beogradu i Novom Sadu. U poslednje vreme pored koncertne, radi i promo fotografije za razne domaće bendove. Sarađuje sa mnogim dnevnim listovima u Srbiji. Živi i radi u Beogradu. Njegove galerije rok fotografija možete pogledati na sajtu: www.balkanrock.com/galerija

Za sve posetioce ulaz na otvaranje izložbe je besplatan i pored oficijelnog dela planirano je druženje autora izložbe i članova benda sa prijateljima i fanovima do 20h.

Početak koncerta zakazan je za 21:30h, a ulaznice su u pretprodaji po ceni od 600 dinara: Music House (Generala Milojka Lešjanina 12), CD Sound (Novi podzemni prolaz), Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje) i Juridicum – klub pravnog fakulteta (Trg Kralja Aleksandra 11). Na samom ulazu u klub Juridicum od 20:30h cena karte iznosiće 700 dinara.

Pročitajte i...