Promocije, sajmovi, festivali

IX Naissus Gitar Festival

gitaraU subotu 1.juna u Nišu će se odžati Takmičenje mladih gitarista u okviru IX Naissus Gitar Festivala. Festival organizuje Naissus Gitar udruženje uz podršku Fakulteta umetnosti i Simfonijskog orkestra.

Učenici nižih muzičkih škola će se takmičiti na Fakultetu umetnosti u Kneginje Ljubice, studenti u koncertnoj sali fakulteta u Knjaževačkoj a učenici srednjih škola u sali Simfonijskog orkestra. Pored solo kategorija takmiče se i kamerni sastavi. Ulaz je slobodan i svi zainteresovani građani mogu da čuju mlade gitariste u toku prepodneva do 14.00h.

Članovi žirija su eminentni profesori fakulteta i muzičkih škola iz Beograda, Plovdiva, Varne, Ćustendila, Strumice i Niša. Takmičari su učenici i studenti iz Srbije, Makedonije i Bugarske. Nagrade su diplome, robne nagrade koje ove godine daje Lyra style, besplatne kotizacije za neki od međunarodnih festivala 2014.g.: Guitar Art Festival Beograd, Tremolo Gitar Festival Skopje i Naissus Gitar Festival.

Takmičenje se završava svečanom dodelom diploma i nagrada u 17.00h posle koje sledi koncert (oko 17.30h) Sabrine Vlaškalić naše mlade gitaristkinje koja se nalazi u samom vrhu savremenog gitarističkog sveta. Osvojila je 12 specijalnih i 26 prvih nagrada na raznim međunarodnim takmičenjima u svetu.

Nastupa širom Evrope, Azije i Latinske Amerike. Danas predaje na konzervatorijumu u Holandiji. Voli da svira u Nišu. Voli nišku publiku. Naissus Gitar Festival je odlučio da ovaj svečani završetak festivala bude humanitarni koncert za Svratište za decu ulice u Nišu.

Ulaz je slobodan za sve ljubitelje klasične gitare a na ulazu biće kutija gde će svako moći po svojoj volji i mogućnostima da pomogne Svratištu i uživa u divnim zvucima Sabrinine gitare.

Pročitajte i...