Clubbing

Idi igraj

idi-igrajOd 2010. Godine, kada je izasao prvi deo bootleg kompilacije“Idi, igraj!“, ova muzicka biblioteka rariteta iz bivse Jugoslavije je stekla ogromno postovanjei kultni status kod respektabilnih muzicara, umetnika i ljubitelja retkih I kvalitetnih ploca u celom svetu.

Zahvaljujuci ovim kompilacijama koje je radio DJ Funky Junkie, drzave bivse Jugoslavije u svetu ne gledaju samo kao na zemlje u kojima je nastao turbo folk i iz kojih jedino znaju Gorana Bregovica, No Smoking Orchestra i jos par drugih cija se muzika zasniva manje ili vise na folk muzici sa ovih prostora. Ploce sa kojih su uzimane pesme za ove kompilacije se trenutno u svetu prodaju za velike pare.

Cilj je postignut. Dj Funky Junkie je uspeo u svojoj nameri da retku jazz, funk, soul, jazz funk i disko muziku sa ovih prostora prezentuje siroj populaciji u celom svetu i na taj nacin natera neke da nas gledaju drugim ocima i slusaju drugim usima. Medjutim, vrsta muzike koja je izlazila na ovim kompilacijama nije bila nesto hiperproducirana u to vreme, tako da su uglavnom svi izvori iscrpljeni. Zato je ovo zadnji deo „Idi, igraj!“ slagalice.

Prva oficijalna promocija treceg i ujedno zadnjeg dela kompilacije ce se desiti u petak, 25.05.2012. u klubu „Feedback“. Slusace se muzika sa sva tri dela kompilacije, a za miks pultom ce stajati glavom i bradom DJ Funky Junkie i njegov prijatelj i FunkSoulBrother, DJ Ceka.

Pročitajte i...