Koncerti, Niške vesti

„Dečaci iz velikog grada“ posle 17 godina ponovo u „Feedback“

decaci iz velikog grada

Čuveni niški bend Danilov doživljaj Beča posle 17 godina će ponovo nastupiti u klubu „Feedback“ u petak, 17. februara od 22 sata, gde će im se kao specijalni gost pridružiti pesnik Bojan Ilić Bokerini koji će, uz pratnju benda, recitovati svoju poeziju.

Nakon što su 2019. godine, posle 11 godina, održali povratnički koncert u dvorištu zgrade Univerziteta, popularnoj Banovini, usledila je nova četvorogodišnja pauza kada su, krajem 2022. godine, ponovo održali nastup u Nišu, a frontmen benda Nikola Ristić najavljuje da će koncert u petak biti intimniji.

Drago mi je da ćemo ponovo svirati u „Feedbacku“ posle 17 godina, a pre toga smo svirali još samo u klubu Pravnog fakulteta, tako da nismo imali baš previše klupskih svirki u Nišu. Mi smo oduvek svirali neke veće koncerte na otvorenom, mada smo više od 15 godina samo studijski bend – rekao je Ristić.

Bend je hitovima Beč, Hteo ne hteo, Proleće, Istina, Nikog nema, Mi plačemo brzo stekao reputaciju jednog od najperspektivnijih niških bendova, što im je, prema rečima bubnjara Miloša Vojvodića, oduvek stvaralo odgovornost da opravdaju očekivanja publike, čak i u periodu kada bend nije nastupao.

Jedino nam je žao što smo mnogo toga propustili u tom periodu. Situacija za ovakvu vrstu muzike nikada nije bila gora i mislim da bismo mnogo više koristi kao bend imali da smo tu prazninu drugačije iskoristili, čekali smo da se nešto desi, a vratili smo se kada se sve ono najgore u muzici događa, međutim, komentare koje dobijamo od publike govore da još uvek ima prostora i volje za dobrom muzikom – rekao je Miloš.

Koncert u petak, kako iz benda kažu, biće veoma poseban, jer će im se kao specijalni gost pridružiti i pesnik Bojan Ilić Bokerini, koji je bendu i dao naziv.

Veoma bitna stvar da će, posle baš dugog perioda, sa nama nastupiti i Bokerini, koji će recitovati svoje pesme. On je i kumovao našem imenu, jer je imao pesmu koja se zvala “Danijelov doživljaj Beča”, što ima svoju simboliku, predstavljajući Srbina kome je baš Beč ideal Evrope, a mi smo Danijela preimenovali u Danila. U to vreme smo svi iščekivali to naše približavanje Evropi, koje i dalje čekamo – kaže Nikola.

Publika će u „Feedback“-u imati priliku da čuje bend u novom sastavu sa članovima koji su, kako Nikola i Miloš kažu, doneli novu energiju pa će i pesme koje su najavili da su u pripremi biti drugačije od onih na koje je publika navikla, ali će i dalje ostati dosledne prepoznatljivom zvuku Danilovog doživljaja Beča.

Karte se u pretrodaji mogu naći u “Vitage Shop”-u i kući Julijana Djupona po ceni od 500 dinara, dok će na ulazu koštati 700 dinara.

Preuzeto sa: Južne vesti

Pročitajte i...