Niške vesti

Gradiće se škole, vrtići i bulevari

bulevar-zorana-djindica Izgradnja Bulevara Medijana od Đerdapske ulice do Bulevara cara Konstantina, rekonstrukcija jedne trake Bulevara dr Zorana Đinđića, izgradnja ulica Nade Tomić, Orlovića Pavla i Strahinjića Bana, kao i izgradnja Somborskog bulevara i vrtića u naselju Branko Bjegović, projekti su koje je odobrio NIP, a čija vrednost je 730 miliona dinara.

Tenderi za sve projekte su završeni, potpisani su ugovori sa izvođačima radova, tako da će najkasnije do kraja ove godine početi izgradnja i rekonstrukcija pomenutih lokacija.

– Konkurisali smo kod Ministarstva za NIP za sredstva za izgradnju vrtića u naselju Branko Bjegović jer je tom perifernom naselju koje se jako brzo širi neophodno obdanište. Već je počela izgradnja osnovne škole i ambulante. Nišu je od primarnog značaja i rekonstrukcija i izgradnja savremenih saobraćajnica jer je to jedan od gorućih problema, Bulevar Medijana treba da poveže Duvanište sa Trošarinom. Od para iz NIP-a gradićemo i jednu traku Bulevara dr Zorana Đinđića, koji je jedan od najvažnijih saobraćajnica u gradu jer povezuje strogi centar grada sa Kliničkim centrom i Vojnom bolnicom. I izgradnja tri male ulice Nade Tomić, Orlovića Pavla i Strahinića Bana je vrlo značajna jer te tri male ulice, koje se nalaze u najstrožem centru grada, dugo nisu rekontruisane i dosta su zapuštene. Niš se dosta gradi i širi u naselju Pantelej. Izgrađen je ceo kompleks zgrada u Studeničkoj ulici, tako da je neophodno da se umesto Somborske ulice izgradi istoimeni bulevar – kaže gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Pola daje grad
Izgradnja Bulevara Medijana će koštati 87.644.000 dinara, rekonstrukcija jedne trake Bulevara dr Zorana Đinđića 69.102.000 dinara, izgradnja ulica Nade Tomić, Orlovića Pavla i Strahinjića Bana 21.679.000 dinara, izgradnja Somborskog bulevara 198.500.000 dinara, rekonstrukcija ulica dr Ivana Milutinovića i Stanka Vlasotinčanina je vredna 66.524.000 dinara, a izgradnja vrtića u naselju Branko Bjegović 69.763.000 dinara. Po 50 odsto sredstava za ove projekte obezbeđuje NIP i grad Niš.

Pročitajte i...