Niške vesti

Foto Konkurs opštine Medijana

foto-konkursGradska opština Medijana raspisuje Foto Konkurs kojim poziva sve zainteresovane građane, ljubitelje fotografije, da pošalju svoje radove, sa motivima Niša, života grada, znamenitih i prepoznatljivih građevina.

Konkurs, u okviru kojeg će se periodično birati najbolje fotografije je trajnog karaktera.
Prva tema konkursa je MOJ GRAD U SPEKTRU.

OPŠTI USLOVI KONKURSA:
– Pravo učešća imaju svi stanovnici GO Medijana.
– Prijavljivanjem na konkurs autori garantuju da je fotografija njihovo autorsko delo i preuzimaju odgovornost za slučaj da se drugačije ispostavi.
– Poželjno je da radovi učesnika konkursa obuhvate sva godišnja doba.
– Učesnici konkursa saglasni su da ih organizator konkursa moze koristiti u promotivne svrhe. Organizator ne snosi odgovornost za moguću zloupotrebu (kopiranje, neovlašćeno objavljivanje prispelih fotografija itd.) od strane trećeg lica.
– Prijave za učesnike konkursa slati na adresu zoranv@medijana.rs, sa naznakom MOJ GRAD U SPEKTRU ili lično dostave na adresu GO Medijana, ul. Pariske komune bb.
– Svaki učesnik konkursa u prijavi treba da navede ime, prezime, adresu, telefon i e-mail adresu.
– U prijavi treba da se nalazi kratak opis fotografije (šta se na njoj nalazi, vreme i mesto nastanka).

TEHNIČKI USLOVI KONKURSA:
– Svaki kandidat može poslati najviše (5) pet fotografija.
– Kolor fotografije treba da su minimum 2.048 piksela po dužoj strani.
– Fotomontaže i digitalno manipulisane fotografije ne mogu da učestvuju na konkursu.

Izbor najboljih fotografija, za prvu temu ovogodišnjeg konkursa, biće objavljen do 10. decembra 2011.g., a rok za njihovo slanje je do 05. decembra 2011.g.
Namera GO Medijana je da prepozna entuzijazam i fotografski talenat naših sugrađana koji su uspeli da fotografskim aparatom zabeleže trenutak koji njihov grad čini posebnim u određeno doba godine. Završetkom izbora najboljih fotografija, nagrađeni učesnici konkursa biće direktni kreatori kalendara za 2012.g.

Za autore najboljih fotografija, koje će se naći na zidnom kalendaru GO Medijana za 2012. godinu, predviđene su nagrade.
Fotografije ostalih učesnika (sa potpisom autora) biće objavljeni u foto galeriji, na sajtu GO Medijana.

Osim izbora fotografije za kalendar biće organizovana i izložba radova ostalih učesnika konkursa.
Nakon prvog kruga izbora najlepših fotografija, a u okviru trajnog konkursa, biće objavljena nova tema, na kojoj će moći ponovo da učestvuju svi zainteresovani građani – ljubitelji fotografije.

Pročitajte i...