Sportske vesti

Borba za drugi krug

euro2012-8Danas će u hali Čair biti odigrano poslednje kolo B grupe Evropskog prvenstva. Od 18:15h igraju Nemačka i Švedska, a u 20:15h počinje duel Češke i Makedonije.

Za sada, jedini siguran učesnik drugog kruga iz niške grupe su Šveđani koji su vodeći na tabeli sa 3 boda. Njima je utakmica sa Nemačkom bitna zbog prenošenja bodova u novu grupu gde se spajaju sa tri provplasirane ekipe iz A grupe gde je i Srbija. Ako Šveđani slave protiv Nemaca, preneće 3 ili 4 boda, ako igraju nerešeno 2 ili 3 boda, a ako izgube 1 ili 2 boda.

Nemci i ako izgube od Švedske mogu da prođu dalje, samo ako Makedonci ne savladaju Češku. Ukoliko remiziraju ili pobede prolaze u drugi krug, a broj bodova koji prenose zavisiće od drugog duela.

Češkoj pobeda ili remi sa Makedoncima donosi plasman u drugi krug i 2 boda za novu grupu. Poraz bi značio povratak u Prag.

Makedonci su u prva dva kola osvojili samo 1 bod, ali i dalje imaju šanse da se plasiraju u drugu fazu takmičenja. Njima pobeda nad Češkom znači i prolaz dalje, svi ostali rezultati – kraj takmičenja.

Južne Vesti

Pročitajte i...