Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu

Tag Archives: nitex

Benetton na niškoj adresi

Kompanija "Beneton" koja je kupila nišku fabriku tekstila Niteks registrovala je firmu "Beneton Srbija doo ", na novoj niškoj adresi umesto dosadašnje beogradske. Detaljnije »

Posao za 3.000 Nišlija

Niška fabrika tekstila Nitex od sada je Niški Benetton. Ugovor o kupoprodaji potpisali su izvršni direktor grupacije Benetton Biađo Ćerolanca i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić. Investicija je vredna 50 miliona evra, a planirano je da Benetton u naredne četiri godine zaposli oko 3.000 tekstilaca. Detaljnije »

Benetton kupio Nitex

Čuvena italijanska kompanija ”Beneton” novi je vlasnik niške tekstilne industrije ”Niteks”. Beneton je ovo preduzeće sa 680 radnika kupio na licitaciji u Agenciji za privatizaciju u Beogradu po ceni od 3 miliona evra. Detaljnije »

U “Nitexu” ostaje samo 150 radnika

Od 652 zaposlena, koliko trenutno broji tekstilno preduzeće "Niteks”, u "Benetonu će prihvatiti novi posao oko 150 radnika dok će svi ostali otići u penziju ili po socijalnom programu za 300 evra po godini radnog staža, potvrdio nam je Zoran Tošić, radnik i predsednik Samostalnog sindikata Srbije u ovoj fabrici. Detaljnije »

Benetton kupuje Nitex?

Čuvena italijanska kompanija “Beneton” zainteresovana je za nišku tekstilnu industriju “Niteks”, mada se još ne zna da li bi hteli da je kupe ili da ostvare neki vid saradnje. Predstavnici ove poznate italijanske robne marke obišli su nedavno “Niteks” kako bi na licu mesta videli kakvo je stanje u fabrici i kakve potencijale ima. “Beneton” želi saradnju sa “Niteksom”, jedna ... Detaljnije »